Videti jedan post
Star 10.10.2009, 02:22   #8
LAsER
Ovaj baš voli da kuca

LAsER's Avatar

Registrovan/a dana: 21.05.2008
Mjesto: Tuzla
Godina: 38
Downloads: 5444
Uploads: 3
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 38 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x
LAsER befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Kolega, uzmi Pa50. Ako zelis razliku izmedju ove dvije klavijature pretrazi info o Pa50 i EXR 3s na ovom forumu pa poredi ima stotinjak postova ako ne i vise.

Imao sam EXR 5s - Klavijatura za vjezbanje za nista drugo. Od kada sam presao na Korg ma milina, jest da dirke su malo losije i treba se naviknuti ali vremenom se usteli a cak i osjetim sada da leze...

Prednost Korg Pa50:

- Mogucnosti ubacivanje boja (odmah s time imas vecu mogucnosti da kombinujes)

- ako nisi ljubitelj i ako nemas vremena sjediti za klavijaturom prva 3 mjeseca po 5-6h da bi je navio da radi kao zmaj onda isto tako korg pa50 ti pruza hiljadama gotovih materijala...

- Mnogo vise amatera a i par profi muzicara koriste pa50 ili su ga koristili tako da sta god zapne sigurno ce se ovdje na forumu prije neko naci sto ti moze izaci u susret sa tvojim pitanjima ili molbom nego sto ces naci nekoga s EXR 3s (kolege nemojte ovo shvatiti kao uvredu, ali pricam samo po statistici posjedovanja klavijatura)

- Ako ti je bitan izgled meni licno Pa50 ljepse i profesionalnije izgleda, EXR 3s djeluje kao aj necu da kazem ima i ona svog smeka na prvi pogled ali gledaj je 10min i gledaj 10min Pa50 pa ces znati o cemu pricam ako vec i ne znas

- Onaj ko ti kaze da Pa50 zvuci lose kada ga spoji na razglas je u tome da nije podesio klavijaturu za razglas, nije isto nasteliti klavijaturu za zvucnike interne ili za razglas. Tako da to lose zvuci na ozvucenju je u jednu ruku smijesno reci.

- Mozda ako se odlucis poslje preci na Pa80 lakse ces prodati Pa50 i nadoknaditi za Pa80, nego da prodajes EXR 3s i kupujes drugu. Pa50 drzi svoju cijenu vec duze, i to ne bez razloga.

Da ne ulazimo u opcije i mogucnosti Pa50.
Ispade ja ovdje nahfali Pa50 a EXR 3s povukoh dole... NE nego samo navodim prednosti Pa50 a ima ih dosta, isto tako i EXR 3s ima svoje.

Realno kolega okus tamo vamo uzmi Pa50!
LAsER je offline   Reply With Quote