Videti jedan post
Star 10.10.2009, 10:22   #3
bandza
Vredan član društva

bandza's Avatar

Registrovan/a dana: 08.12.2007
Mjesto: Valjevo
Godina: 43
Downloads: 1192
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: Fantom G6
Interesi: Muzika,Studio
bandza befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
bandza pošalji poruku preko MSN messengera bandza pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard Fantom kao zvucna karta!

Fantom G ja koristim kao zvucnu kartu.Povezan je s kompijuterom preko USB kabla.Kada se instalira driver i u Control Panelu izabere Fantom G kao uredjaj za zvuk pod Sounds & Video devices.Ono sto joe jos potrebno je da se na Fantomu pritisne SHIFT+MIX IN i da se izabere USB AUDIO.Naravno u Seqvenceru treba staviti da ASIO bude Fantom G i onda se FG ponasha kao audio karta vrhunskog kvsliteta i mogucnosti.Beshumna je,moze se banestiti jako malo kasnjenje 5 i 10 ms.Sto znaci da ce raditi bolje od vecine audio karti koje nisu skupe i skroz profesionalne.Jedino sto nisam napomenuo je da klavijaturu treba povezati sa pojacalom ili sa aktivnim zvucnicima ili pak sa mixetom.Naravno mogu se i slushalice povezati.Ja sam izbacio karticu od 150 evra koja je uradjena u extra kvalitetu i u potpunosti je zamenio sa FG-om.Cak imam u planu da povezem laptop sa FG-om i da koristim neke vst instrumente na Live svirci.Takodje sam totalno mobilan uz pomoc malog laptopa na kome imam ceo studio instaliran i sve sto mi pored njega treba su slushalice ,Fantom G i USB kabal.Jedina mana ovakvog povezivanja je sto da bi radio uvek mora da bude upaljena klavijatura.