Videti jedan post
Star 03.11.2009, 12:13   #3
Marco7
Stvarno kod kuće

Marco7's Avatar

Registrovan/a dana: 15.11.2005
Mjesto: Novi Pazar
Downloads: 1554
Uploads: 56
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 158 puta u 125 Postova
Instrumenti: Korg Pa3xPro , Korg Tr . . .
Interesi: muzika
Marco7 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Marco7 pošalji poruku preko MSN messengera Marco7 pošalji poruku preko Yahoo! messengera
Standard

Druze to zavisi od tebe koji su ti zahtevi!Ja koliko sam skontao treba ti EQ da popravis zvuk iz E50 i koliko sam skontao hcoes da kupis gitarsku EQ pedalu da bi dobio na toplini i poboljsanom zvuku?Gitarska pedala moze da ti odradi za nuzdu ali ovako ti je mnog bolja solucija!Krenucu prvo da objasnim srz problema!Poznajuci zvuk E50 to je sa G70 i E80 noc i dan,znaci ni pola kvaliteta zvuka!Ipak je E50 najekonomicniji i najeftiniji aranzer iz Roland ponude a E60 isto sto i E50 samo sto nema zvucnike i ima 76 dirki!Samo nemoj sad da pocnu da skacu ovi sto imaju E50 i E60 kako ja pljujem po njima i to!Koliko para toliko muzike i tu je tacka!Za lovu koju se prodaje nudi sasvim dovoljno i moze da se radi lepo na njemu!Ovo sto kazu da mu je zvuk compresovan i to nije tako!E50 ima malo "plastican" zvuk,"plasticno" mu zvuci i bass i bubanj i zvuk u globalu i to nije do kompresije nego do audio konvertera ili izlaza!Jbg Roland je morao na necemu da ustedi da bi ponudio taj aranzer za tu lovu i ustedeo je tu malo,malo u kvalitetu izrade,malo ovamo-malo onamo i dobili smo tu cenu za one koji nemaju budzet za vrh ponude E80!E sad da se vratimo na stvar!Zvuk se moze srediti nekim dobrim i sirokim ekvilazerom u nekoj meri ili nekim dobrim lampaskim pojacalom da mu vrati malo toplinu zvuka!ZAsto EQ?Zbog toga sto je ipak na mikseti dosta siromasniji ekvilajzer i neces moci da pogodis bas te frekvencije koje ti hvale i koje treba skinuti,tu su finese u pitanju veruj mi!
EQ koji sam ti predlozio mozes kaciti na vise nacina,ako kopcas klavijaturu na jedno kablo mozes ici iz klavijture direktno u EQ a iz EQ out u miksetu u neki kanal!Moja preporuka je da se kaci preko AUX izlaza i onda dajes kolicinu od kanala do kanala koliko i sta ti treba!Pa naprimer mozes na mikrofonu koristiti EQ postavku sa miksera a za aranzer mozes koristiti externi EQ!Nadam se si me razumeo

Promijenjeno od Marco7 (03.11.2009 u 12:15 sati)
Marco7 je offline   Reply With Quote