Pa I ocekivao sam da mi savjet da Milanceshow na ciji sam predlog I kupio mikser Yamaha EMX 5000 .Iskreno nimalo se nisam pokajao jer za te pare nista bolje nije moglo da se kupi.Zadovoljan sam ali eto javljaju se nekesitne zajebancije.
Ja u principu jos uvijek samo s vremena na vrijeme isprobam kako zvuci preko miksera to sto sam vec uvjezbao.
Zvucnici su mi Warfedale Pro Titan 12 I evo saljem karakteristike koje sam skinuo sa sajta da ih nebih iz knjige prepisivao.
MODEL TITAN 12 PASSIVE GENERAL INFO System type 12” 2-way passive Frequency response +/- 3db 55-20kHz Sensitivity (db 1w@1m) 98dB System impedance 8 ohms Maximum SPL Peak dB 128dB POWER HANDLING (Watts) Continous RMS 250 Program 500 Peak 1000 LF DRIVER Lf driver size mm / inches 1x12” Lf voice coil size 64.26mm/2.5" HF SECTION Hf voice coil size 44mm/1.75" Hf exit size mm / inches 25mm/1" Hf type Compression Driver Hf diaphragm material Titanium Horn dispersion (H x V) 90 x 60 Hf horn shape EWG™ - Elliptical Waveguide Hf peak indicator Peak LED ring in horn throat CROSSOVER SECTION Type: 2-way Crossover Frequency / Filter 2.4 kHz / Linkwitz-Riley Hf driver protection DTF™ — Dynamic Thermal Filament Hf EQ (Boost / Flat) 3dB boost (long-throw) / Flat (near-field)
Iako su 12 inca daju solidan zvuk.Prije nekoliko dana sam od jednog prijatelja iz KUD-a dobio na poklon stare ali izuzetno ocuvane trosistemce na kojima pise MAX.Ja pojma nemam koja im je snaga jer na njima nista ne pise izuzev da su drajveri serija PA i na visokotoncu pise 50W.Na Basu nisam nikakvu vrijednost nasao (15inca).Unutra imaju nekakve sijalice koje svijetle u ritmu muzike I vjerovatno sluze kao neka zastita (24V-21W).
Kada sam ih prikljucio odusevila me toplina zvuka koji daju u odnosu na gore navedene Warfedale.E ali tada na stereo bas junacki pikuje dok na Mono-Auks1 to je neznatno.Podesavanjem na Graf.ekvilajzeru sa njima dobijem za moja poimanja izuzetno kvalitetan zvuk.
Da skinem limiter i platim 20E nije problem kada bi to neko ovde u Crnoj Gori znao da uradi,a da nestone zajebe.Sad da idem u Srbiju zbog toga –ne isplati se.
Molim te Milance za pomoc,a naravno I ostale postovane kolege.
Dodato:
Molim Milanceshow za pomoc posto on jedini izgleda ima iskustva sa EMX5000.
Evo napisao sam u vezi zvucnika
Promijenjeno od Jaki (17.11.2009 u 23:39 sati)
Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
|