Videti jedan post
Star 07.12.2009, 23:47   #4
Ace
White Noise

Ace's Avatar

Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
Ace ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Evo timbe procitaj sta sam ja uradio za da sviram sa **** bubnjeve - jedino me muci kasnenje zvuka. Ako imas zvucnu kartu kod tebi ce funkcionise i mozes to uraditi!
Dodato:
Kopiraj PCM fajlove iz **** set u isti folder za program PA1X sample converter - imas ga u download sekciju. onda ides u program "select all" pa "convert all to wav" i pojavi ce ti se folder wav sa sve semplove.
Onda ucitas set u klavijaturu i u Event edit proveris primer Disko ritam 4 varijacije sa kog tona pocinje a na kog zavrsava! - Var4 od disko ritam pocinje sa cis 2 a zavrsava na fis 4.
Pa samplove od 4 varijacije Disko ucitas u Halion u "Keyzone" opciju tako sto nad dirku cis 2 na traku stisnes desan klik i "import sample (C#2)" i loadujes sample koj bi trebalo biti potpisan nesto ovako: RAM20.PCM24_063_Disko_V4_(1).wav
Disko v4 oznacava 4 varijacije od disko ritam tako ces prepoznati i ostale ritmove
(1) oznacava sample koj ide na prvu dirku i tako imas 30 samplova za da ucitas od Cis2 do Fis4.
Memorisi to da ne bi drugi put ponovo ucitavao samplove u halion!
Sad prikljuci klavijaturu u Kompjuter preko midi ili usb i namesti u global u midi out da chanel 1 bude "drums" i u Cubase u midi traku namesti out da bude halion, in da bude all midi inputs i namesti ispod to na chanel 1.
Sad kad pustis ritam bubnjeve ti idu sa cubase original kao iz **** seta a ostale trake ritma ce svirati klavijatura!
To je to!

Promijenjeno od Ace (08.12.2009 u 17:10 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Ace je offline   Reply With Quote