Videti jedan post
Star 28.12.2009, 00:59   #23
cincilator
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 05.10.2006
Mjesto: USA
Downloads: 699
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: Roland G1000, Korg Le, XP30
Interesi: Elektronika
cincilator befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Cool

Mnogo pitanja na "yu-midi" i **********, a malo kompletnih odgovora, a cesto i "tacnih"
Prije nego sto kazem i licno misljenje, moram da napomenem da, opet iz licnog ugla, ne volim nove "shure" mikrofone.
Radim na starim "made in usa" mikrofonima i za mene je razlika ogromna, a u "kolekciji" imam i "novije" koji uglavnom skupljaju prasinu.
Samo pitanje SM58 ili ili Beta58 je ostalo bez pravog odgovora, a odgovor je ovisan o MIKSERU koji koristis, vise nego o boji vokala.
Evo jedan primjer:
Npr, Mackie 1604VLZ PRO radi bolje na SM58. Medjutim, ako koristite BETA58, potrebno je koristiti prekidac na kanalu "LOW CUT 75HZ" i zvuk ce biti znatno poboljsan.
Na "omiljenom u narodim masama" Dynacord-u PM mikseru, BETA ce uglavnom dati bolje rezultate. Problem svih novih BETA58 mikrofona je da im je "bas" slab, a "mid-bas" koji je presudan za vokal, bezizrazajan, sto nije slucaj sa prvim BETA mikrofonima americke proizvodnje. Meni licno, najdrazi Shure mikrofon je stari SM58 "dual impedance" (50 i 150 oma), naravno proizveden u USA.
Problem svih novih miksera je da su "prekompresovani", i "sonicki" unazadjeni (neki manje, neki vise, ali svi), pa "siroki" zvuk bete cesto ublazava sterilnost tih miksera, pogotovo onih jevtinijih.
I konkretno, kada je rijec o Beti, obratite paznju na "logo" - BETA58. Ako naidjete na BETU sa "ukosenim" slovima na logo kvadraticu - to je to. Stara i najbolja beta.
A na pitanje koji je bolji mikrofon SM58 ili BETA58, najbolji odgovor dace vas mikser, jer mikseri se razlikuju...

Nemate potrebe navoditi naziv foruma,slicnog imena kao i nas.
Koga interesuje sta se na njemu pise i diskutuje,neka ide tamo i cita.

Promijenjeno od Sejox (28.12.2009 u 01:09 sati) Razlog: Obrisan naziv drugog foruma.
cincilator je offline   Reply With Quote