Što se tiče Floppy uređaja...Moj G800 je imo pokvaren floppy kojeg sam zamjenio.Dobro se sjećam ko da je bilo juče,povuko sam iz starog 486 jedan floppy pa reko da probam hoćel da radi...Firma koja ga je napravila je bila SANYO (neam blage veze ništa o toj firmi) i ko što rekoše kolege BILI JUMPERI kod kontrolera.Imo si 2 jumpera i 6 kontakta.Sa donje strane si imo neke oznake i nacrtane položaje jumpera (se sećam se tačno šta i kako) i znam da sam se s tim zezeo jedno sat vremena dok mi nije radilo kako treba i da sam mogo normalno da koristim diskete.Jedino sam tad imo problem što je kućište Floppy-a bilo sivo a klaviatura crna,a sa originalnog nije pasalo kućište,pa sam ga posprejo sa crnim sprejem i bio ko NOV...Dakle ja mislim da bi u suštini TREBALI da rade floppy uređaji koji imaju jumpere kod kontrolera jel sa njima mislim da se štimaju adrese kontrolera koje su sigurno kompatibilne sa procesnom jedinicom G800...Eto nadam se da ti je ova informacija pomogla,Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu...
|