Videti jedan post
Star 28.12.2009, 21:50   #10
sinisa35
Drugar foruma

sinisa35's Avatar

Registrovan/a dana: 05.03.2006
Mjesto: banjaluka
Downloads: 790
Uploads: 32
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
Instrumenti: klavijatura,harmonika,gitara
Interesi: racunari,studija,audio programi,vst,itd itd
sinisa35 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

druze tesko je to shvatiti.od svih boja sa dx 11 ja licno koristim sempl samo 3 boje i nista vise.jedna cisto za improvizaciju kad mi zatreba slicna boja koju koriste Kristali u improvizacijama druga je tzv bambo kombinacija pluck i frulice koja lijepo zvuci zaista i treca je modifikovana verzija malo hard brasa ali ne kao solo boju nego u tercama kombinovan sa harmonikama i saxom i to je to.a bas tu sam studirao mnogo klavijatura i godina i na kraju bas sviram na sintu koji je izasao jos 97 godine i to malo sasvim uradjena fabricka boja a zavuci da hebe mater:-) traze basistu po bini kad cuju bend:-)))tako da pricu da fabricke boje nisu semplovi ne kontam uopste pa sta su onda ??cuda sa marsa:-)))?svi samo se smaraju mijenjaju traze ubacuju izbacuju misle da ce zvucati bolje kad na kraju ista stvar i sve nanovo a zasto?evo zasto.samo se traze semplovi i to gotovi u formatu koji imaju i samo ubace i konta se zavrsen posao.malo se polaze racuna o filtrima u sintovima o efektima nekim nepotrebnim koji su tu po defaultu i samo smetaju budze previse tako da npr sam bas zvuci ok ali dodjes sa bendom stopa i ostali instrumenti katastrofa.malo se zna dalje o samom sonundu prirodi zvuka o preklapanje frekvencija ponistavanju talasnih duzina raznih instrumenata.iz fizike se zna da ako dva talasa tj izvora zvuka iste frekvencije poklope se brdo i dolja da se talasi ponistavaju.e tu je problem.samo se budzi i budzi eq u plus sto vise i tako debeo bas debela stopa i na kraju nista od toga ne izlazi kako treba.ako se ide na deblju stopu bas se mora tanjiti tj rezati sub frekvencije ispod 50 ili 80 hz da bi svirao i nasao svoje mjesto u zvucnoj slici benda ili ako je bas predebeo stopa se mora tanjiti.znaci problem je u nepoznavanju sustine a ne u bojama i semplovima.stari korgovi imaju odlicne fabricke basove i noviji fingere i rolandi npr xp10 cak ima fantastican bas kad sam cuo covjeka na njemu kako mu zvuci bas u bendu usrao sam se a obican fabricki samo dobro nastiman i podesen na mixeru i u sintu odradjen kako treba.kad bi ga slusali na male kutije recimo studijske samog bez benda pomislio bi ''ovo bas daaaajjj tako tanko''ali kad dodje na razglas gdje su 15-ke ili 18-ke i podesis lijepo mixer i dodje stopa eeeee za ne povjerovati.eto to je to toliko za sad budite pozdravljeni raspisao sam se neki ce me sad poceti kritikovati ali nemam namjeru da nikome popujem bilo sta niti sam protiv icijeg misljenja samo iznosim i dijelim svoja iskustva.pozdrav

Promijenjeno od sinisa35 (28.12.2009 u 21:54 sati)
sinisa35 je offline   Reply With Quote