Videti jedan post
Star 09.01.2010, 21:37   #48
harepa50
Banovan!

Registrovan/a dana: 28.05.2008
Mjesto: Preko sedam mora
Downloads: 1025
Uploads: 5
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 62 puta u 54 Postova
Instrumenti: KORG pa50,Futura nordiska piano,Classico gitara,Weltmeister Stella
Interesi: Muzička i video produkcija,razglasi,rasvjeta,stage
harepa50 ist ein Lichtblickharepa50 ist ein Lichtblickharepa50 ist ein Lichtblickharepa50 ist ein Lichtblickharepa50 ist ein Lichtblickharepa50 ist ein Lichtblick
Standard

E pa kolege moje, evo već sam počeo okupljati neki bend 3-4 clana, pa smo razmišljali nekad kasnije, poslije više odrađenih svirki (čitaj više novca u šteku) da uzmemo rasvjetu.
Od zadnjeg puta kada sam pisao u ovoj temi (prošlo je dosta) upoznao sam se više s rasvjetom i načinom kako ona funkcionira.
Kad je riječ o par64, na internetu sam gledao da postoje dvije vrste tih reflektora: par64 sa lampom od 500 ili 1000W i par64 sa LED diodama. Ovo ne važi samo za par64, važi i za par56 itd. Sad me interesuju vaša mišljenja u vezi ovoga. Za koju vrstu topova (sa lampom ili LED diodama) mislite da se više isplati uzeti.
Koliko sam upoznat, prednost ovih sa LED diodama je da nisu teški koliko i ove cans/konzerve sa lampom, mogu da svijetle u svakoj boji, radeći na RGB principu (miješanje boja crvena, zelena, bijela), manja potrošnja električne energije i sl.
Ipak, meni se čini, gledajući cijene, da su ove konzerve sa lampom jeftinije u odnosu na ove LED par64.
Interesuju me vaša mišljenja o ovome.
I još jedno pitanje, koji bi mi light mikser preporučili?

Pozdrav svima.
harepa50 je offline   Reply With Quote