Videti jedan post
Star 25.01.2010, 20:08   #2
DinO74
Odomaćeni član

DinO74's Avatar

Registrovan/a dana: 07.11.2004
Mjesto: Mumiland
Godina: 50
Downloads: 805
Uploads: 4
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 48 puta u 43 Postova
Instrumenti: Pa1XPRO, M1, 01W/FD, Microkorg, Fantom X6,D50,D10,JX-8P, Gaia, SY77, DX7, CS1x,Mininova, K2000
DinO74 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
DinO74 pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Da se i ja malo nadovezem na temu jer imam Lexicon MX-200. Slazem se sa Rolandinjos da je TC laksi za rad , nisam ga probao ali vidim kako su mu postavljene komande pa predpostavljam da je laksi a sto se tice kvalitete zvuka tu ne mogu nista reci jer nisam probao TC-a. Ja sam na svom MX-200 dobio ono sto mi treba ...brz delay koji se u pjevanju gubi a kombinovan je sa vocal hall i u principu kada pjevam imam izrazeniji prstavi "s,c" i tu delay dolazi do izrazaja. Otprilike onaj neki delay+hall koji sam cuo na zadnjem albumu Amadeus band-a. Taj efekat sam trazio i to mi je nekako najoptimalnije jer nisam tipicni narodnjak da patim za onim dinakordovskim ehom pa kad kazes "jedan" ...ponavlja se 5 minuta U svakom slucaju MX-200 i TC su ista klasa, stvar ukusa mada citajuci komentare drugih onda i ja dajem jedam plus vise za TC...P.S. Jos nisam skontao "Duck Treshold" kao jedan od delay parametara Poz
DinO74 je offline   Reply With Quote