Sto se tice piket basa i ja ga koristim na svim narodnjackim ritmovima ali mislim da je to vise stvar navike i stvar ukusa.Moze i fingered lepo da zvuci ali bi morao da povecas udarnu dinamiku svakog tona kako bi "izostrio" zvuk basa.To jedino moze u STW,Style editor,Event list, pa sve parametre nota u Value2 koloni da povecas po svom ukusu.Veliki je to poso,jednostavnije je da postavis piket i cepas.
Zvucnu sliku arangera ja "popravljam" tako sto pojacam na generalnom ekvilajzeru miksete svaki siber za po jedan podeok navise a na kanalima na koje sam prikljucio aranger sve stoji na 12h.Mozes i obratno,da ostavis generalni ekvilajzer na nuli a na kanalima da svaki potenciometar(treble,midle,bas) postavis na 14h-15h.
Kada su oba kabla iz arangera ukljucena u miksetu cini se da je sa jednog kanala slabiji signal,to je zbog stereo efekata,a inace svako ce ti reci da je bolje da oba budu prikljucena.Jos ako podesis panorame na kanalima pa levi kanal ide na levi zvucnik a desni na desni cuces koja je razlika!
|