Malo ispada iz teme, ali ima smisla da bude i ovde:
Proslog leta sam svirao krstenje u kafani "Kum" u Pozarevcu u maloj sali, a u velikoj sali je bila svadba za oko 300 zvanica. Mladenci su bili malo vidjeniji iz ovog kraja, i naravno da im ni jedna muzika odavde nije bila dovoljno dobra, vec su angazovali neki band sa strane. Odakle su momci ne znam, ne poznajem nikoga. sastav je bio: klavijatura, bubnjevi, harmonika, gitara, dva pevaca i pevacica. Za vreme pauze sam sisao do njihove sale da poslusam kolege koji su, istini za volju zvucali sasvim korektno, a onda sam primetio jednu stvar: Kompletan bend u gore pomenutom sastavu je od 5 pesama koliko sam imao vremena da odslusam, dve pesme odradio preko midi fajla. Midi fajl je korektno zvucao pusten na PSR9000pro, ostali muzicari glume nirvanu na playback, gosti zadovoljni i svi zadovoljni. Kada sviraju, ritam ide bubanj i aranzer, mada stvarno ne znam sta tu bubanj radi, ali tako to funkcionise. Onda bubnjar ustane i ode negde, ne znam, mozda do wc-a, PSR9000pro pusti svog "bubnjara" da radi, zvuk ode 100% na bolje u kvalitetu.
Ne kazem da je bubanj na klavijaturi bolji od zivog, nikako, samo hocu da kazem da uskladjenost jacina i nivoa kakvu ima dobro sredjen aranzer, live band tesko moze da postigne. U tome je kvalitet aranzerskog sounda, a ne u tome da je neki instrument bolji usemplovan nego ziv.
|