Eko buraz sa 10000e mozes da lepo skockas sve to i da radis dobre snimke uz malo prakse i casova kod nekih ljudi,jer dzaba ti tehnika bez skole
-Zvucnu kartu uzmi sto bolju i za to nemoj da stedis pare,uzmi nesto tipa RME ili minimalno EMU 1820m jer 0404 nije profi karta!
-Obavezno uzmi UAD1 ili UAD2 efekt karticu da bi rasteretio procesor i to je vrhunski hardver,videces i sam

-Treba ti lepo skockana konfiguracija sa jakim hard disikovima da bi mogao da slazes semplove i projekte i da ti to uvek bude tu!
-Dobar mikrofon za snimanje vokala i dobar mikrofon za snimanje instrumenata!Za vokal odlicno ce da ti odradi posao RODE K2,K3,AKG Solid tube i slicno i oni ti se krecu u cenovnom rangu od 400 pa do 800e od ovih koje sam ti nabrojao i tu neces da pogresis!
-Posto si uzeo dobar mikrofon on ti nista ne vredi ako nemas za njega dobar Preamp i za to nemoj da stedis pare,slobdno zvekni dobru kintu za to i uvek mozes da je povratis prodajom te sprave

-Neophodni su ti dobri monitori i moja preopruka ti je Dynaudio,Adam,Genelec da bi imao sto bolju zvucnu sliku ali ne zaboravi da moras srediti prostoriju za miksanje,znaci zvucna izolacija,raspored zidova i ostalo jer koliko god da uzmes dobre montore ako ti prostorija nije po studijskim standardima uvek ces imati laznu sliku i uvek ce ti ili nesto faliti ili nesto manjkati!
-Gluva soba naravno po standardima po kojima se radi . . .
-Treba ti nekoliko jacih hardvera tipa efekt procesora,neki jaci kompresor,lampaski Eq zbog topline i slicno i za to nemoj da zalis pare.
-E sto se tice miksete tu bolje nemoj da bacas pare na neke "kante" jer ti za dobar mikser treba mnogo para . . .Uzmi za pocetak neku lepu digitalnu Yamahicu tipa Yamaha 03d il i tako nesto slicno jer ti za jaku konzolu treba mnogo love
Eto toliko u kratkim crtama pa ako te jos nesto zanima slobodno pitaj kralju