Videti jedan post
Star 28.02.2010, 20:12   #8
Marco7
Stvarno kod kuće

Marco7's Avatar

Registrovan/a dana: 15.11.2005
Mjesto: Novi Pazar
Downloads: 1554
Uploads: 56
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 158 puta u 125 Postova
Instrumenti: Korg Pa3xPro , Korg Tr . . .
Interesi: muzika
Marco7 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Marco7 pošalji poruku preko MSN messengera Marco7 pošalji poruku preko Yahoo! messengera
Standard

Eko buraz sa 10000e mozes da lepo skockas sve to i da radis dobre snimke uz malo prakse i casova kod nekih ljudi,jer dzaba ti tehnika bez skole
-Zvucnu kartu uzmi sto bolju i za to nemoj da stedis pare,uzmi nesto tipa RME ili minimalno EMU 1820m jer 0404 nije profi karta!
-Obavezno uzmi UAD1 ili UAD2 efekt karticu da bi rasteretio procesor i to je vrhunski hardver,videces i sam
-Treba ti lepo skockana konfiguracija sa jakim hard disikovima da bi mogao da slazes semplove i projekte i da ti to uvek bude tu!
-Dobar mikrofon za snimanje vokala i dobar mikrofon za snimanje instrumenata!Za vokal odlicno ce da ti odradi posao RODE K2,K3,AKG Solid tube i slicno i oni ti se krecu u cenovnom rangu od 400 pa do 800e od ovih koje sam ti nabrojao i tu neces da pogresis!
-Posto si uzeo dobar mikrofon on ti nista ne vredi ako nemas za njega dobar Preamp i za to nemoj da stedis pare,slobdno zvekni dobru kintu za to i uvek mozes da je povratis prodajom te sprave
-Neophodni su ti dobri monitori i moja preopruka ti je Dynaudio,Adam,Genelec da bi imao sto bolju zvucnu sliku ali ne zaboravi da moras srediti prostoriju za miksanje,znaci zvucna izolacija,raspored zidova i ostalo jer koliko god da uzmes dobre montore ako ti prostorija nije po studijskim standardima uvek ces imati laznu sliku i uvek ce ti ili nesto faliti ili nesto manjkati!
-Gluva soba naravno po standardima po kojima se radi . . .
-Treba ti nekoliko jacih hardvera tipa efekt procesora,neki jaci kompresor,lampaski Eq zbog topline i slicno i za to nemoj da zalis pare.
-E sto se tice miksete tu bolje nemoj da bacas pare na neke "kante" jer ti za dobar mikser treba mnogo para . . .Uzmi za pocetak neku lepu digitalnu Yamahicu tipa Yamaha 03d il i tako nesto slicno jer ti za jaku konzolu treba mnogo love

Eto toliko u kratkim crtama pa ako te jos nesto zanima slobodno pitaj kralju