Napokon je stigla i moja masina

Korg Pa500
Jucer su je dostavili u trgovinu pa sam je isao pokupiti.
16 dana sam cekao da dodje, ziv sam se ucrvao.
Moram priznati da sam isprva bio malo razocaran.
Spremda ja do sad nisam imao prilike da vidim ni Pa500 ni Pa800 niti da sviram na njima, malo sam se sokirao kad sam vidio da je sve jeftina plastika, da su dirke srednja zalost u najbolju ruku, kao da su na federima, nesto fali... Klizni podesivaci imaju lufta lijevo i desno i jos toga ima ali ovo je bilo najuocivije.
Moja prethodna klavijatura je bila Korg i4S (nisam mogao da vjerujem da sa onako kvalitetnog materijala i nacina izrade Korg spada na ovaj nivo da instrument sa ovakvim materijalima naziva profesionalnim aranzerom). Naravno samim tim je i4S puno tezi od Pa500
Designed in Italy, Made in China - To pise na klavijaturi.
Eh, jednom kad sam je ukljucio onda je to bila druga prica, zaboravio sam brzo na jeftinu izradu i stednju na proizvodnji. Zvuk je odlican iako su zvucnici skart, ne mislim po cistoci zvuka nego snaga zvucnika nije impresivna... Stvarno ima realne boje kao i drum kitove... Zvuci odlicno...
Sad mi samo jos fali da naucim svirati i to je to
Dosao mi je drugar koji svira Pa2X Pro koji mi je rekao da sto se tice izrade i kvalitete materijala ni na Pa800 nije puno bolja situacija (to me iznenadilo spremda za Pa800 ovdje traze $2700, sa takvom cijenom covijek ocekuje i dobar kvalitet...) i malo smo se igrali i on je probao da loadira jedan set i naravno uspjeo da ujebe stvar

, loadirao je set boja i tu je kalvijatura zaledila, ne mrda, samo kad je ukljucis pise loading factory resources i to je to. On problijedio, trazi po netu kako da se resetuje sve i vrati u prvobitno stanje a ja mrtav hladan jer znam kako rijesiti problem citavsi danima ovaj forum, nista sto jedan brzi NAND format ne moze rijesiti
Sad treba malo da se adaptiram i skontam kako se sta radi na klavijaturi pa cu tek onda sve korisnike Pa500 maltretirati da mi pomognu.
Hvala svima koji doprinose ovom forumu svojim strpljenjem i trudom!
__
BorisZX6R