Videti jedan post
Star 11.03.2010, 22:19   #9
Dacky1984
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 10.07.2008
Mjesto: Nis
Godina: 41
Downloads: 886
Uploads: 0
Rekao HVALA: 31
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: Korg pa1xpro
Interesi: Computer Science, Mathematics, Music, ...
Dacky1984 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Dacky1984 pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

eeeeeee, pazi to za dupliranje zasto je korisno gledaj evo ti odma primer probaj da snimis recimo bugarku (bas sam to i naveo kao primer) to ti je 7/8 prvo mnogo ima da ti smeta metronom jer ce da ti broji samo 7 taktova jbg to su ti osmine za ovaj ritam a bolje je tj. jedino sto je prednost je sto je lakse da u metronomu imas sesnaestine nebitno od ritma (ali ova bugarka je super primer za to). E sad, mozes da iskljuci metronom ali nemam pojma kako bi onda recimo napravio precizno ritam a da ne koristis metronom to stvarno ne znam. Druga stvar cak iako uspes da recimo snimis LEPO bugarku (ritam) kao 7/8 sto ona zapravo i jeste, max TEMPO koji mozes da postignes ti je 250 (kazem opet se odnosi na osmine) a to je ako mene pitas a ja to najvise i sviram tu vrstu muzike dosta sporo. Pitanje: Ajde ubrzaj ga?
Tu dolazi do znacaja ovo sto sam rekao za dupliranje. E a ako uspes da odsviras ti bugarku kako treba a da ti metronom broji samo osmine ok moze i to ali je barem meni dosta teze a ovako je mnogo mnogo mnogo lakse.
E sad ova prica se isto prenosi na sve ostale ritmove ja sam se uhvatio za bugarku i nepopustam hehehehe :-)

To je moje misljenje i iskustvo a ako imas bolji predlog za ovo oko TEMP-a daj pricaj da naucimo nesto novo ja sam uvek za to

Pozdravce !
Dacky1984 je offline   Reply With Quote