Citat:
Ja sam lično otišao u prodavnicu i isprobao sve ponudjene
mikrofone i izabrao onaj koji mi je odgovarao.
Predlažem i tebi isto, to je najbolje rješenje.
|
Upravo ovo!
Zar nije vise nego cudno da su se 75% predloga odnosili na SHURE BETA58??? I to bez blize informacije o stilu pevanja, tonskog raspona, svetline glasa, prostora u kome se radi...i to bez odgovora tipa: probao sam 5 tipova, pevam tu i tu muziku, mislim da ce ti ovaj odraditi posao kao pocetniku...
A da ne pominjem da je uvazeni kolega rekao da ima 16 godina! Ja bih mu za taj novac preporucio par casova pevanja kod nekog profesora, da se poduci i usmeri kao pevac i umetnik...mikrofon za pocetak moze i iznajmiti! A ne da zgrabi mikrofon i da odma umisli da je pevac, kakvih sam nazalost puno puta slusao...
Molim bez ljutnje, ali valjda se zna od cega se pocinje...njega u muzicku pitanje da li bi primili zato sto jos mutira i najbolje bi mu bilo da ne peva jos 2 godine da bi sacuvao kvalitet glasa. Svaki profesor pevanja zna za to...
Malo je tuzno sto su se ovde od 90tih pa na ovamo nakotili najvise muzicari i soferi...ko god ne zna sta ce da radi u zivotu pocne da peva ili polozi C kategoriju...s obzirom da je ovih kadrova sada previse na trzistu, time je i cena usluga manja nego realna! Dobri, skolovani pevaci za 50eur spavaju u hotelu, ne vidjaju zenu i decu...za koje pare??? Takodje i ljudi koji su zavrsili saobracajnu...isli 4 godine u skolu za vozaca a posle su isti ko neki dripac koji je platio vozacki...
Ovo nazalost ode na drugu stranu...necu vise da pisem o tome u ovoj temi.
Sinko, bolje je da platis casove i kupis neke dobre knjige o pevanju za taj novac...bice ga sigurno jos pa ces kad sazris kupiti i alat...veruj mi! Do tad ces ti tacno znati sta hoces.