Videti jedan post
Star 26.04.2010, 15:17   #5
mojkarma
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 14.04.2009
Mjesto: Varaždin, HR
Downloads: 6
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 35 puta u 32 Postova
Instrumenti: Roland Fantom G8 + ARX03 BRASS
Interesi: glazba, paragliding
mojkarma befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Pozdrav bandza,
ovaj prvi dio (mislim da je s RolandClan-a) je otprilike to što bi opisalo emphaze funkciju.
Ja bih se samo malo nadovezao na tvoj način čuvanja semplova za buduće naraštaje.
Ja to nikako ne bih radio na filtrima dižući resonance. Kao prvo, filtri su interaktivni i reagiraju dinamično ovisno o tome kako si ih isprogramirao. Filter različito reagira kroz vrijeme ako koristiš envelope (krivulju): TVF.
Filtri nisu i ne mogu biti zamjena za EQ. A osim toga, pitanje je da li ćeš rezonancijom pogoditi u nadoknadi onih frekvencija koje podiže emphase funkcija, ili to više radiš onako, napamet. Dakle, čemu se mučiti nekim zamjenskim rješenjem, kad postoji izravna funkcija koja to najbolje radi.

U čuvanju semplova za buduće korištenje ja ne vidim nikakovih problema. Pretpostavljam da gotovo svi u Fantom ubacujemo semplove iz računala. Ja svaki pojedinačni sempl koji koristim u Fantomu imam pohranjen na svojem računalu u izvornom obliku. Prema tome, ako danas sutra i prodam Fantom, neću se koristiti obrađenim semplovima u Fantomu nego onima koje čuvam u računalu, a na temlju kojih sam napravio semplove u Fantomu. Za sada ne postoji opcija eksportiranja multisemplova iz Fantoma, pa je pitanje, da li će ti fantomovi semplovi za išta u budućnosti koristiti osim za nekog drugog fantoma.
mojkarma je offline   Reply With Quote