Videti jedan post
Star 31.05.2010, 01:23   #8
Nemanja88
Drugar foruma

Nemanja88's Avatar

Registrovan/a dana: 13.05.2010
Mjesto: Chicago, IL
Downloads: 74
Uploads: 14
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Dallape Organtone, Korg Pa700, Yamaha DX-11, Casio CZ-101
Nemanja88 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od Vaxter Pokaži Post
Nisam siguran da polovan n73 može da se nadje ispod 80e u pristojnom stanju...
Budite malo realniji sa predlozima.
k800i je ok predlog, i njega je moguće naci u super stanju za 50ak e.
Samsunga ne bih preporučio.
Lako kvarljiva roba, u globalu.

Neki jesu imali sreće, ali generalno nije dobro.
Ako hoćeš symbian ili slajder možeš uzeti e65, koji je sasvim pristojan fon.
Generalno je 60e, 65e, ali se može naći za 50ak.
Ne znam, ja sam pricao iz ugla servisera, posto sam se 3 godine aktivno bavio prodajom i servisiranjem mobilnih telefona, i problema sa Samsungom D900 nisam imao, kao ni sa ostalim telefonima iz te kompanije. Dok recimo Nokia (cije telefone sam najvise gotivio, do pre nekih godinu dana) je umela da mi pravi dosta problema, pocevsi od softwera (kako Symbian, tako i fabricki OS), pa preko flat kablica na sliderima novije generacije, pa su se desavala pucanja kontakata izmedju 2 ploce (npr. na 6070), crkavanja njihovog "standardnog" 2.2" displeja (6300/6500...), pa sam imao problema i na 8800 sa flat-om, itd... Nije Nokia kao sto je nekad bila. Kroz ruke mi je prolazilo i do 150 telefona godisnje, i mogu da tvrdim da kvalitetnih telefona vise nema. Cak ni 8800 Sapphire Arte i Carbon Arte (telefoni od preko 1000e) ne opravdavaju tu cenu kvalitetom. Sony Ericsson ima druge mane, a to su nekvalitetna plastika i los (ocajan) software, dok je Samsung u odnosu ulozeno/dobijeno bolji od svih (na stranu to sto su kao uredjaji monotoni,jer ta "lakoca upotrebe" nekima odgovara). Nista licno protiv Nokie,imao sam ih dosta, ali jednostavno vise nisu kao nekad (licno imam 8310 sa 4h razgovora i cuvam je u kolekciji, ali ni jedna od novih Nokia ne moze da joj pridje,iako je telefon star 10 godina). Sto se N73 konkretno tice, rekao sam vec da je malo glomazna,nezgodna za upotrebu (sitni tasteri i lose pozicioniran taster "C"),ima spor software, poklopac kamere se lako rasklima, baterija nije neka...Jednostavno, ne vredi 80e koliko ga cene, jer se vec za 90e moze naci 6220c u odlicnom stanju (mozda i jedina Nokia u zadnje vreme koja nesto vredi) a ima 5mpix kameru,xenon blic,A-GPS navigaciju,i dosta je kvalitetne izrade (iako se na prvi pogled to ne bi moglo reci,ali se u dugoj exploataciji pokazala kao odlicna)...Opet ponavljam, ne govorim nista napamet, imao sam gotovo svaki telefon (pricam o Nokia,Samsung i Sony korporacijama,i po neka Motorola,ostali me ne zanimaju),razne N-ove,HD-ove, 8800 i sl.,dosta njih sam i "otvarao", pa otud i malo vise iskustva sa N73. Nadam se da niko nece zameriti, ali su to cinjenice (i sam sam koristio taj aparat). Uostalom, to je samo prolazna tehnicka roba ...

Pozdrav,Nemanja.
Nemanja88 je offline   Reply With Quote