Pozdrav kolega !
Vidi odabir aranžera je stvar ukusa i osobnih utisaka kako koja klavijatura ostavlja dojam na tebe. Mi ti sad ovdje možemo preporučati svakojake TOP modela, no osim osobnog dojma veliku ulogu igraju i financijske mogučnosti. Koliko novaca misliš odvojit za aranžer. Svakako moraš znati da svaki noviji aranžer je bolji od prethodnog kad govorimo o rangu klavijature istog razreda da nebio bilo zabune. Primjerice GW7 od Rolanda je noviji aranžer ali nikako nije bolji od jednog G-1000 a kamo li od EM 2000. Sad ako imaš novaca ja ti osobno predlažem Yamahu Tyros II ili KORG Pa1XPro Elite. No to su skuplji modeli. Od Rolanda me je tek nakon godinu dana oduševio G-70 koji mi se od početka uopče nije svidio, ali sad mi bolje zvuči i od najnovijeg Rolanda E-80. Zato kažem, da je sve stvar osobnih fakta. Moj ti je savjet, odredi koliko novaca misliš investirati u novi aranžer i tad u tom rangu isprobati i preslušati modele od KORG-a, Yamahe, Rolanda, Solton Ketrona i tada donjeti odluku. Ovdje nema najbolje, svaka ima svoje prednosti i mane. Na tebi je osobno da odabereš koji model za tebe ima najbolju vrijednost i čije te mane najmanje smetaju.
|