Damire, evo recicu ti iskreno, to su i moje omiljene pozicije (g dur, a mol) i da ti pravo kazem ja i kad skidam nove pesme, skoro sve ih skinem u tim pozicijama, pa transponujem kako kome treba. Ja skale nikad nisam nesto preterano vezbao, znam da je to pogresno, ali jednostavno me mrzi, da sam profi muzicar sigurno bi malo ozbiljnije radio na tome, ali bas puno se sluzim transpozerom. Na kraju krajeva zato je i napravljen, da ga ljudi koriste, nismo mi simfonijski pijanisti pa da moramo svirati atomskom preciznoscu. Ja se divim i skidam kapu ljudima koji su u tom smislu uvezbani i kojima je dovoljno pevac samo da kaze poziciju i nema problema, i znam da bi mi koji hocemo da budemo muzicari morali to znati, ali eto.... ponekad prosto zazalim sto nisam ucio dugmetaru bas zbog tih stvari. Evo, otisao sam malo u offtopic, jos bih ti samo rekao da ako su ti to omiljene pozicije (a,g) da si uradis prvo te terce, ali tacno (harmonski) pa lepo da se nasviras tako, a kasnije ces ostalo. Ne znam kako na korgu, ali ja prosto zalim sto na mojoj yamahi ne mogu da se transponuju terce, mislim da je onda ne bi menjao 100 godina

Ovako, ili cu je zameniti, ili moram da se nateram da ucim i ostale skale , hehe.