Kezzo777, na G70 ne trebaš sampler. Interne boje su mu toliko vjerne da stvarno nemaš potrebe za samplerom. Uz njega ti ne treba nit Extreme nit Kurzweill (jer je to po mom mišljenju malo prevelika investicija). Dosta ti je jedan DX11 ili X5D pride ranga 200-tinjak € i to ti je to.
Največa greška svih mladih svirača je kopiranje orginal soundova s neke pjesme, što je praktički nemoguče jer večina pjesama je snimana u studiju na studijsku opremu, a izvođači kasnije samo puštaju matrice, dok bend iza njega večinom glumi. Treba poradit na postoječim bojama da sliće orginalnoj na pjesmi, ali sad baš inzistirat na orginalu donosi velike probleme i investicije koje se penju u nedogled. Sampler ovakav, pa sample onakav, pa memorija ova, ona ... Već sam prije par mjeseci piso, inzistiraj na svojim vlastitim bojama i kreacijama, to je revolucija u sviranju. Na našim prostorima se od pojave JuVe-a nije maklo zadnjih 15 godina od DX-ica i Casia. Znam da zvučim kontradiktorno, ali postoje itekako dobri aranžeri i workstationi koji nisu iz ergele velike trojke (KORG, Roland, Yamaha). Dokaz za njihovom potražnjom je taj da smo manje više svi ljeni praviti svoje ritmove i boje, i da je jednostavnije uzeti ili kupiti već neki gotov set ili sampl i upucati u svoje "zvijerke". Nismo papagaji. Malo kreacije :wink:
A osobno podržavam tezu, ako sam dao za synth cca. 2.000 € pa i više, onda on u sebi sadrži sve što meni treba, i neću sad od savršenstva tehnike (npr. G70) tražiti i praviti G-800 ili od Pa1XPro raditi Pa50 8)
|