Evo da se oglasim povodom ove hot new i zanimljive teme. Iskreno bas sam iscekivao dugo 4ku da vidim sta ce se to novo dogoditi sa Yamahinim aranzerima i sledeci su utisci. Ono sto je za mene najbitnije a to je ritam sekcija ( boje ne komentarisem, uvek su bile vrh i na predjasnjim modelima a tek na ovom), cuje se prilican pomak, na oficijalnom demou cuo sam jedan dobos koji ono otkida koliko je dobar, realan i upotrebljiv. Cini mi se da se na 4ci moze napraviti odlican kit za live, al dok ne probam bicu rezervisan. Vidim da se pominje neka funkcija drum editora i mixera, ukoliko su dodali opciju kao na korgovim aranzerima sa lejerima u drum seemplovanim setovima i povecali broj mesta kako za custom tako i za drum kitove uz ovakvu produkciju, to vec omogucava veliku kreativnost sto se tice ritam sekcije. Konacno Xlr ulaz za mic, mada trebalo je i fantomsko napajanje dodati ali sta mi tu mozemo. Ovaj novi vokoder ostaje nepoznanica to bi moralo da je dosta bolje nego ranije, Korg je tu dosta ispred. Sto se tice dizajna gotovo nikakvih pomaka u odnosu na 3ku. Da sumiram jedva cekam da stigne u Srbiju, jer sama produkcija i zvuk veoma obecava e sad ostaje da se proba i naravno cena kao najbitniji faktor u celoj prici ovih poredjenja.
|