Videti jedan post
Star 21.09.2010, 16:47   #5
Beethoven
Odomaćeni član

Beethoven's Avatar

Registrovan/a dana: 15.03.2007
Downloads: 1023
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 105 puta u 92 Postova
Beethoven befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Hvala, nisam ja bas toliki strucnjak kao sto se cini ali je istina da mogu pomoci kada imam iskustvo sa nekim proizvodima. Zx5 i d15/3 nazalost nisam imao prilike da uporedim, jednu pored druge, tako da se zbog toga nisam ni javio da pomognem.

Na osnovu podataka i onoga sto sam cuo kad sam imao priliku da cujem ove dve kutije, tu je mrtva trka. Svaka ima svoj shmek. Kad bi ja birao, ja bi izabrao D15-3 samo zbog vece osetljivosti.Na istom pojacalu, D15-3 ce dati veci zvucni pritisak. Pretpostavljam da je kolega zbog toga i postavio pitanje.

Samo treba obratiti paznju na snagu pojacala. Ja iskreno ne bi terao D15-3 sa ovim pojacalom, bojim se da je malo jako za njih (kao i za Zx5). Treba mnogo voditi racuna, ne sme se ama bas nista nezeljeno desiti (mikrofonija ili bilo kakav peak a o izoblicenju i da ne govorimo). Istina je da ce obe kutije na ovoj snazi svirati bas onako kako treba ali bi se ja tu bas plasio... Narocito kad se radi na 8 oma... 1250w je maximalni maximum koji mozes dati ovim kutijama (za D15-3 cak 1000w).

Ja ovo ne bi preporucio ali ako je tako, obratiti paznju i nikad ne ganjati do limita. Sta znas, sve se dogodi, krcne kabli, padne mikrofon, izleti neka boja...

EV za Zx5 preporucuje maximum CP3000s a ono ima snagu od 2x1100w na 4 oma i 2x600w na 8 oma pa sad vidite. Mislim da treba poslusati proizvodjaca.

Za Zx5- 2x1100w na 4 oma, za D-lite 15-3 - 2x 1000w na 4 oma i tu je kraj.

Pozzz

P.S. Mozete koristiti bilo koje pojacalo sa bilo kojom snagom, to vam niko ne moze zabraniti ali da li ce kutije izdrzati, to je vec diskutabilno. Pa cak i ako izdrzavaju, na duze staze takav rad ostavlja posledice na zvucnicima pa ce im i rok trajanja biti smanjen. I kad-tad ce stati.