Hvala, nisam ja bas toliki strucnjak kao sto se cini ali je istina da mogu pomoci kada imam iskustvo sa nekim proizvodima. Zx5 i d15/3 nazalost nisam imao prilike da uporedim, jednu pored druge, tako da se zbog toga nisam ni javio da pomognem.
Na osnovu podataka i onoga sto sam cuo kad sam imao priliku da cujem ove dve kutije, tu je mrtva trka. Svaka ima svoj shmek. Kad bi ja birao, ja bi izabrao D15-3 samo zbog vece osetljivosti.Na istom pojacalu, D15-3 ce dati veci zvucni pritisak. Pretpostavljam da je kolega zbog toga i postavio pitanje.
Samo treba obratiti paznju na snagu pojacala. Ja iskreno ne bi terao D15-3 sa ovim pojacalom, bojim se da je malo jako za njih (kao i za Zx5). Treba mnogo voditi racuna, ne sme se ama bas nista nezeljeno desiti (mikrofonija ili bilo kakav peak a o izoblicenju i da ne govorimo). Istina je da ce obe kutije na ovoj snazi svirati bas onako kako treba ali bi se ja tu bas plasio...

Narocito kad se radi na 8 oma... 1250w je maximalni maximum koji mozes dati ovim kutijama (za D15-3 cak 1000w).
Ja ovo ne bi preporucio ali ako je tako, obratiti paznju i nikad ne ganjati do limita. Sta znas, sve se dogodi, krcne kabli, padne mikrofon, izleti neka boja...
EV za Zx5 preporucuje maximum CP3000s a ono ima snagu od 2x1100w na 4 oma i 2x600w na 8 oma pa sad vidite. Mislim da treba poslusati proizvodjaca.
Za Zx5- 2x1100w na 4 oma, za D-lite 15-3 - 2x 1000w na 4 oma i tu je kraj.
Pozzz
P.S. Mozete koristiti bilo koje pojacalo sa bilo kojom snagom, to vam niko ne moze zabraniti ali da li ce kutije izdrzati, to je vec diskutabilno. Pa cak i ako izdrzavaju, na duze staze takav rad ostavlja posledice na zvucnicima pa ce im i rok trajanja biti smanjen. I kad-tad ce stati.