Citat:
Originalno postovano od STUDIOSOS
kOLEGA AKO NIJE U PITANJU SKUPLJANJE POSTOVA ONDA STVARNO MI NIJE JASNO KAKO NISI RAZUMIO MOJE PITANJE JER JE VEOMA JASNO POSTAVLJENO
Interesuje men kako uploadovati SF2 u Korg legacy ili konta kt2
u korg legacy je moguce uploadovati zeljene boje ali mi nije poznat nacin jeli to putem nekih kovertora ili kako HVALA
|
I ako me kolega stavljas pod sumnju da sakupljam postovi potrudit cu se da odgovorim:
Dakle Korg Legacy su koliko je meni poznato slijedeci sintovi:
MS-20, Polysix, WAVESTATION i M1!
Ako si mislio na ono sto je @grandia spomenuo, onda to se radi na naprimer Korg M1 stim sto u ljevom gornjem cosku na M1, gdje pise Multi Mode, ides na File. Tu ides na Load, gdje imas opciju 1) All data, 2) Multi i 3) Program! Ako ides na "All data" onda mozes da uvedes programi u formatu .fxb! Sto se tice uvodjenja sf2 u jedan od sintova Korg Legacy Collection, nisam siguran dali to moze. Neka me ispravi neko iskusniji. Ali pouzdano znam kako mozes da odsviras svoje sf2 "boje". Evo sta wikipedia kaze:
- Ableton Sampler
- bismark bs-1/bs-16
- E-MU Proteus X/X2
- E-MU Emulator X/X2/X3
- Emagic EXS24
- GigaSampler/GigaStudio
- Steinberg HALion
- MIDISyn
- Native Instruments Kontakt
- Native Instruments Battery
- Fruity Soundfont Player
- Orion Sampler
- Propellerhead Reason NN-XT
- rgc:audio sfz+
- Seer Systems Reality
- Seer Systems SurReal
- MAZ Sound Tools VSampler
Znaci moze u Kontakt-u, ako ga vec posjedujes! Na ljevoj strani imas prozor na Kontakt gdje nadjes mjesto gdje ti je sf2 file i otvoris! To je to! Nadam se da si mislio na to sto sam napisao! Pozdrav!