Videti jedan post
Star 27.07.2005, 03:07   #2
Enva26
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 05.05.2005
Downloads: 124
Uploads: 0
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Enva26 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard Evo ja da pokusam da odgovorim na ovo

Evo ovako. Ja sam imao slicnih problema uvezi sviranja originala pjesama. Ovako prvo mi svi nismo rodjeni nauceni kao dijete kad se rodi nemoze da trci prije nego sto pocne da puze po podu tako i mi muzicari. Prvo treba da naucimo da radimo sa klavijaturom onako kako treba. Ja naprimer kupio sam Video Kasetu za Korg pa80 plus imam knjigu pa sam uzeo jedno mesec dana svaki dan mucio se da naucim kad sam naucio uzeo sam olovku i parce papira i planirao sve ritmove koje bih ja zeleo da imam na mojoj klavijaturi. Posle bih pronasao original pjesmu i slusao dio po dio recimo radim bubanj prvo se koncetrisem na Bass Kick pa posle dobos i tako dalje kad dobijem slicno da zvuci kao na kaseti onda uzmem da radim bass, gitare i tako dalje. Sad naprimer pjesma ima Intro ili ima neke dosta zafrknute prelaze to sve planiras na Variace koje ima na Korg ili druge klavijature. Evo na primer
"Uvenuce narcis beli" ja sam najprvo napravio Intro jedno 8 taktova ili 8 bar's kako kazu na Engleski ovih 8 taktova se sadrze sa Bass gitara, Strings i mozda neki effekat ispod koji mi omogucava da odsviram nesto za intro. Posle sam programirao da odmah posle 8 taktova prelazi na Variaciju 1 koje ima isto zvuk kao na kasetu prva strofa. Varijacija 2 je slicna samo sto sam dodao neke stvari na primer promenio sam Bass Gitaru ili dodao sam Cow bell. 3 i 4 Varijacija na pravim za Refrent. sad normalno treba da pazis kad dolazi prelaz da koristis ovaj intro. Uzima dosta vremena da se programira da se uradi klavijatura kako bas treba da zvuci. Ja razumem u potpunosti sta hoces da kazes da si navikao da imas bass i strings zajedno jos kad sviras Dvojke pomaze opasno to sve mozes da uradis u Performance.... Ali zapamti jos jednu stvar ako sviras uzivo tezgu ponekad je bolje da ne zvucis original jer ako hoce stvarno da je sve original onda taj narod ce da sedi kuci i da slusa kasetu. Ima lepse boje za uvenuce narcis beli nego sto je na kasetu samo treba imati dobro uho i stvarno opazit sta narod zeli da cuje.....
Jos sta mozes da uradis.. Ja sam dobio od jednog mog kolege Adrijana textove pjesama koji imaju sve napisane ritmove za svaku pjesmu ako ti treba javi mi ja cu ti poslat pomoci cu ti ......
Nadam se da sam pomogao nesto...
Enva26 je offline   Reply With Quote