Evo da kazem i ja moj nacin,naravno da je vezba jedan od najbitnijih faktora,ali ne moze svako od odjednom da krene da uci svirati kola i da se nada da ce nauciti svirati trilere sa 4. i 5. prstom. Treba se krenuti od nekih laksih pesama ili jednostavnijih kola gde se recimo javlja samo jednom triler sa recimo 3. i 4. prstom,pa onda neka sa 4. i 5. prstom. Tek kad se ovo uvezba onda se moze probati nesto gde ima oba. Recimo srce je moje violina ima triler sa 4 i 5. prst i 2 i 3 sto je ekstra za pocetnicko vezbanje, a lepi grome moj ako se uhvati pravilan prstored ce imat triler sa 3. i 4. prstom, to je onaj deo gde se cuje ona flauta. Ovo je bolje za pocetnike zato sto se ne trazi da odmah sviras non stop svim prstima jer je to u pocetku nemoguce. Treba ici korak po korak,tek kad ove jednostavne melodije odsviras tacno sa ovim trilerima onda probas za nijansu teze,inace ako se odma zagrize nesto teze dolazi do razocarenja. Ja sam na pocetku isto probao kola pa sam mislio da nikad necu nauciti da koristim sve prste,ali mi je jedan dobar drug dao evo isti ovaj savet i sad vec mogu da verglam veoma slozene melodije jer koristim sve prste a i lepse izgleda,ispada kao da ruka leti po klavijaturi. Auh ala se ja raspisao

Nadam se da ce moj komentar pomoci nekom.