Citat:
Originalno postovano od Dule007
Kad smo vec kod semplova...verujem da sve semplovane hamonike sacuvavate u PERFOMANCE ( npr, GUERINI KABINA, Clarinet Organ President)....sta upisujete na FX A B C i D, i sa kojim parametrima (mislim od 1-100)...
|
Upravo sređujem harmonike na Pa2 i da pitam jesam li ja nešto propustio do sad ili FXA i FXB se dodjeljuju aranžerskoj pratnji a FXC i FXD solo bojama?
Inače koristim iste semplove harmonike već više godina i sad sam na FXC umjesto dosadašnjeg efekta Reverb SmoothHall stavio 7EQ gdje sam dodao basa i srednjih i na taj način sam dobio mnogo bolji i vjerodostojniji zvuk harmonike.
FXD je i dalje ostavljen za delay, kod mene je Stereo/CrossDelay sa dužinom od 310.0 m/s, Feedbackom od +26, Spread je na +50 a FX Amount na +36.
Praktično eha ima dovoljno a opet ne smeta prilikom soliranja, naravno za moj ukus...
E sad, i ja bih imao jedno pitanje?
Došao sam na ideju da prilikom obrade sempla uđem u SOUND pa MENU zatim u Effects gdje se mogu dodati 2 efekta, u mom slučaju bi to bio hall i 7EQ!? Sve ja to odradim, sempl povuče te efekte ali ne znam kako to da snimim???
Pokušao sam na padajući meni pa Write Sound, zatim CopyFX ali džaba...
Nadam se da nisam puno zakomplikovao pitanje, ali ako bi moja teorija bila moguća na svakom semplu bih mogao imati 4 efekta, što je priznaćete vrlo zanimljivo...