Kada sam rekao da je meni dosta zip mislio sam na rolanda g1000, a technics-a KN 3000 nema zip.Kupio sam je 97 godine pa mi i sada stoji.Klavijatura se pojavila kada i G 600.Kao i sve ima neke svoje prednosti i mane.Ima veliki displej,ima mogucnost ugradnje HDD ali ne nekim prepravkama, vec postoji s zadnje strane predvidjeno da se samo prikljuci.Nisam siguran da li je jos neka klavijatura u to doba imala mogucnost HD.Medjutim problem je sto nemoze od laptopa nego je pravljen namjenski.Kada sam kupovao klavijaturu cijena HDD je bila 1000 maraka, sto mi je tad bilo puno.Dalje, klavijatura ima 40 mijesta gdje se mogu memorisati napravljene boje(moguce je kombinovati 4 boje u jednu na jednom uperu), sto je kod g 1000 nemoguce izuzev ako kombinujemo uper 1 i uper 2......Ima mogucnost pretvaranja midija fajlova u ritam ali sve mora biti u jednom tonalitetu.Kada je rijec o ritmu ima 5 trakova.Ima u sebi arapske skale kao i mogucnost pravljenja vlastitih.Meni je techniks mnogo bolje organizovan za koristenje.Ono sto mi je kod nje najvise smetalo jeste sto ima samo 3 mjesta u memoriji po 4 varijacije zbog cega sam i pitao za adapter.Tipke kod ove klavijature su dosta mecave.Ritmovi na njemu zvucali su dobro ali kada sam uzeo rolanda izgledao mi je kao igracka.Ima 24 mjesta na panel memoriji(kod rolanda je to performans).Klavijatura nema portamento.Sada neznam za novije verzije koliko su napredovale, nisam imao priliku vidjeti. Ovo je sve sto mi sada pada na pamet

Alixe ako te jos sta interesuje pita.....
Pozdrav.
PS.
Nadam se da nisam preopsiran