Armin je sve objasnio, ja bi jos dodao da prosecni korisnik PSR klavijature ne moze sam da napravi terce ako nema setup za terce koji je davno napravljen od strane jednog yamahinog programera i koji je bio jedno vreme tu na downloadu. Taj setup je zabranjeno da se postavlja ovde zbog povrede autorskih prava i radi sprecavanja sirenja piraterije, a bez toga je nemoguce uraditi terce na yamahi da zvuce kako spada. Naravno, sam setup (midi podesavanja) mogu da se naprave rucno i mislim da je kolega Fico postavio ceo postupak kako treba da se uradi to, ali opet ostaje podeavanje terci po tonalitetima za koje se moraju imati mali midi fajlovi koji su pravljeni za tu svrhu. I na kraju krajeva ostaje samo podesavanje u klavijaturi ili mixing konzoli da se nameste efekti da se cuju i na osnovnoj boji i na terci podjednako, i da se sve to podesi da moze da se PAMTI u registracijama. Ja sam jedva pronasao pravi sistem kako to sve ide, trebalo mi je dosta vremena, tako da onaj ko krene u sredjivanje terce mora da racuna da se dobro pomuci i sa te strane.
|