Videti jedan post
Star 23.11.2010, 17:37   #16
DinO74
Odomaćeni član

DinO74's Avatar

Registrovan/a dana: 07.11.2004
Mjesto: Mumiland
Godina: 50
Downloads: 805
Uploads: 4
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 48 puta u 43 Postova
Instrumenti: Pa1XPRO, M1, 01W/FD, Microkorg, Fantom X6,D50,D10,JX-8P, Gaia, SY77, DX7, CS1x,Mininova, K2000
DinO74 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
DinO74 pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Slazem se sa svima koji su rekli da je poenta u tome da se ne pjeva iz glra nego iz stomaka. dijafragma je jako bitna stvar i ko savlada pravilno disanje i kako pravilno raditi sa dijafragmom , grlo nece puci nikada. Mnogi doktori ce reci cigare ali poznato je da vecina pjevaca pusi i po kutiju dvije dnevno. Sta vrijedi ako i nisi pusac? U zadimljenom objektu a danas su vecinom svi takvi gdje mi radimo i onaj koji je ortodoksni nepusac postaje pasivni pusac i to je jos gore nego li da pusi jednu za drugom. Dok pjevamo disemo punim plucima i ispadnemo kao zivi filteri zraka . Bitna stvar barem kako sam ja cuo je da grlo ne smije biti suho. Voda je sasvim dovoljna ali ne hladna. Takodje pomaze cokolada, med, propolis, slatki napitci, Dobra stvar je takodje s vremena na vrijeme ispirati grlo sa cajem od kadulje. Ako vec dodje do komplikacija evo provjerene stvari : Isprati grlo cajem od kadulje ili kamilice, u usta staviti kasiku meda ili pekmez od jabuke (kisesli) i naravno izvaditi kasiku iz usta..hehe, leci i pustiti da klizi niz grlo. Uzasno pece ali stisni malo . Propolis...najjaci prirodni antibiotik! Nikako ne uzimati: smjeneke bundeve, kokice, razne grickalice, zacinjenu hranu,ljutu hranu, alkohol, gazirano pice, previse hladno pice i slicno. Jedna opasno apsurdna stvar...dok pjevas "zalijevati" grlo alkoholom !!! U redu, to vece ces nekako izaci na kraj ali ujutro, em si mahmuran em pricas kao iz bureta. Glasnice nisu od celika i ne treba ih kaliti. Mogao bih ja jos mjesecima da pricam ali znam da za 15 godina bavljenja ovim poslom nisam nikada izgubio glas osim kada se omakne pa popijem koju ljutu u toku veceri

Promijenjeno od DinO74 (23.11.2010 u 17:41 sati)
DinO74 je offline   Reply With Quote