Kao sto su vec mnogi rekli a pogotovo "Betoven" i "Momo" i ja se slazem u potpunosti sa njima.Moze covek da peva i iz petnih zila ako je sklon tome da brzo promukne ili sto bi muzicari rekli "rikne" onda tu nema pomoci neke velike.Glasne zice treba cuvati i paziti,naravno tehnika pevanja je jako bitna,ali cak je mozda bitnija za rad srcanog misica nego za glasnice.Neki ce sad mozda "skociti" na ovu izjavu,ali to su davno rekli mnogo pametniji ljudi od mene.Prporucio bih kolegama koji nisu probali propolis da budu obazrivi jer mnogi su na njega alergicni,medju njima sam i ja,cak i na septolete na bazi propolisa.Dalje,nije isto da li se peva,prica,galami pola,celi ili 5 sati.Veliki problem je muzicarima koji otpevaju poneku pesmu u toku veceri a ostalo pevac jer nisu "upevani".Kao sto svaki svirac treba pre nastupa da se "usvira" tako i pevac treba da se upeva pre samog pevanja,a recite mi ko to od nas radi?Nekad se desi da nisam ni namestio opremu , tip pocme daviti u smislu neke "visokotonke"koj ase peva iz dve oktave i vise da ti mu.. otpanu,ali sta ces.Znaci mladje kolege, promuklost je bezazlena osim ako nije ucestala,onda kod lekara,cuvati grlo,ne pelinkovac,ne crno vino,ne gazirano,ne vinjak,pre svirke pevusiti neku ne zahtevnu pesmicu da se glasne zice "zagreju' pa ih malo pokvasiti jednom vilijamovkom ili sljivkom o balantajnu da ne pricam i sto je jako bitno,nastoj da sto manje pravis pauze izmedju pevanja,znaci ako nisi prvi vokal onda bar pevusi prateci tako kad stvarno zatrebas pevacu ili pevacici onda da budes spreman.Veliki pozdrav svim forumasima-prvu jutarnju uz yu.midi sam popio!
|