Videti jedan post
Star 20.12.2010, 23:12   #1
Burli
Ovaj baš voli da kuca

Burli's Avatar

Registrovan/a dana: 18.12.2007
Downloads: 57
Uploads: 0
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 22 puta u 19 Postova
Burli befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Simke sviram i ja zadnjih 16, a ovo će mi biti 17-ta godina iako imam tek 33 godine.(Ovo "TEK" je da se utješim) i ja se u velikoj mjeri slažem sa Dejanom87!
Repertoar se formira na licu mjesta, jer ja ne znam dal' će prođu imati starogradske pjesme ili starije dvojke ili recimo rumbe tipa Ja baraba a ti vila.
Slažem se da treba biti raznovrstan repertoar i da treba pokušati ugoditi svakome,i da je mnogo bitno imati pravi tajming, tj. u pravo vrijeme potrefiti pravi ritam, tj. pjesmu.
Inače za sve ove godine vodim računa da u 2-3 minuta do 12 sviram od Bajage Moji su drugovi i da sa tom pjesmom ispratimo staru a dočekamo Novu Godinu.
Takođe moja je praksa da do ponoći ne radimo po narudžbama osim ako se tražena pjesma ne uklapa u neki naš koncept(na bakšiš nismo imuni) a poslije bloka trubača oko pola 1 ispunjavamo muzičke želje mada i tad vodimo računa da recimo ne sviramo Zajdi, zajdi dok su gosti na nogama i igraju...

Ova tema mi je dala ideju da ove godine na papir "bacim" par desetina tih hitova i pjesama koje ćemo svirati, čisto kao podsjetnik u "najluđoj" noći...
Ibro nije htio para, Ibro će vazda bit' fukara,-neki odmah počeše da blate Ibrin lik, al' samo prava raja je znala u čemu je trik: Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je "defakto" umjetnik! Svaćaš???
Burli je offline