Bez ikakve uvrede, ali sve ovo iznad mene sto ti preporucise ce ti samo donijet stomacne tegobe i muke za nekih 20-30 godina, pocevsi od hipertenzije, pa sve do problema sa inzulinom

Moja topla preporuka. Kreni radit masu u teretani, znaci takav program treniranja da radis manje ponavljanja (6-8) a sto tezi utezi i prati koje ti se misicne skupine bolje razvijaju, a koje slabije. Npr. kod mene slabije rastu ruke i noge, a bolje prsa i ledja, tako da npr. odvojim poseban dan u teretani za biceps i tricesps i za noge, a ove skupine koje mi bolje rastu (najcesce uvjetovano genetikom) radim s drugim skupinama. Naravno, da ti neko pokazuje, da ne radis pogresno. Dalje sto trebas uradit je to da imas kvalitetnu prehranu, unosis vise proteina i kvalitetnih ugljikohidrata, a da izbjegavas npr. jednostavne secere i nekvalitetne UH. Izbjegavaj kardio vjezbe barem do policijske akademije jer ti znojenje nece pomoc u nabijanju kilograma. Nemoj se prezderavat, a imat npr. 2-3 obroka dnevno jer ces samo unistit zeludac i crijeva. Bolje ti je da dobijas kvalitetne kilograme i malo se potrudis, nego da dobijes kilograme s vecinom masti, jer to ne samo da je nekvalitetno, vec je i jako stetno po zdravlje. Takodjer, preporucavam ti da poslije jela jednom dnevno uzmes 2-3 male kasicice Vitamina C (imas kupit u drogerijama, jeftino, a moze ti trajat 3 mjeseca) i glukoze (grozdjani secer) jer ces na taj nacin prebaciti ravnotezu izmedju katabolizma (izgradnje tvari u stanici) i anabolizma (razgradnje) na stranu anabolizma, ali naravno ne pretjerivati. Sto se tice namirnica, znaci sto vise kvalitetnih proteina, ugljikohidrata i masti. Najbolje bi ti bilo piletine i ribe, pogotovo oslic zbog omega 3 nezasicenih masnih kiselina. I naravno ono sto je skoro pa najvaznije. Da jedes 4-5 puta dnevno (ako je to moguce), ali ne da se pretrpavas, nego umjereni obroci. Ako imas volje ovo sve ti nece bit problem