Tema: Ketron Audya
Videti jedan post
Star 19.09.2007, 09:22   #8
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Narodna poslovica kaže : "Sto ljudi, sto čudi".

Meni osobno je Ketron odmah iza KORG-a kao aranžer, čak mi je draži i od Yamahe. Namjerno sam izostavio Rolanda, jer on osim ritam mašine nema ništa. Jer u globalu gledano od pojave Soltonove MS-100 Ketron samo napreduje i radi bolje i močnije aranžere, dok ostali ostaju na prethodnom nivou (s malo mrvica pride) ili se čak u nečemu kvare.
Meni je kod KORG-a zamjerka forsiranje ovog prokletog plastičnog kučišta, loše funkcijske tipke i škrtarenja na tipkama, jer osim TOP modela sve ostalo je škart. Yamaha pak godinama ne mjenja engine, i jedino šti im valja je Tyros koji je bezobrazno skup. Roland je pak največa mustra među njima : standarno dobar i mastan te jednostavan ritam, puno šminke u designu i funkcionalnom pristupu, ali shit s bojama, ne stavljaju sampler i jadna rješenja za pohranu memorije. Za sampler prde kako im ne treba jer su uvjereni da su njihovi tvornički samplovi u kljavi bolji od onoga što mi tražimo. A pohrana memorije je priča za sebe. Svi imaju HDD, oni izmisle ZIP drive, pa predhodnih godina, svi modeli ostalih proizvođača imaju standarni PC FDD, oni ugrađuju posebno "govno" koje kad rikene košta i dan danas 140 € (npr E-96), a sam aranžer ne vrijedi više od 250 € . I ko tu onda koga ? Lud zbunjenog !!!
A kod Ketrona za pristojnu svotu novaca dobiješ sve, dobru tipku, pristojan RAM, HDD, sampler, kvalitetno kučište i ono što se meni kao staroj školi sviđa ne preseravaju se sa Touch screen-om i color pozadinom.
Na Audyi je sad dosta toga promjenjeno i modernizirano, ali ništa specijalno u pogledu designa i dodavanja gluposti koje ti npr neče trebati. Audya je synth po funkcionalnosti kako treba izgledati svaki profi aranžer. meni se sviđa i uvjeren sam da se radi o jako. jako dobrom synthu.
kreso je offline   Reply With Quote