Videti jedan post
Star 20.01.2011, 13:54   #9
neshatomic
Vredan član društva

neshatomic's Avatar

Registrovan/a dana: 19.06.2009
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 67 puta u 41 Postova
Instrumenti: Acoustic Line Seeburg , JBL SRX , Dynacord Variline , Dynacord MAdras , DANLEY sound labs
Interesi: sport,moto sport,sound & light
neshatomic befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

ZX5 je odlicna kutija,ali svoje lice pokazuje tek kada se ozbiljno potera,i sve sto joj se vise snage daje ona bolje svira...
Ja bih uvek pre uzeo dve zx5 umesto 4 pa cak i 6 sx300

Situacija je sledeca,ako radis male prostore pregradjene i sa raznim uglovima,bolje ces pokriti teren sa 4 sx 300 nego sa dve zx5 to je jasno,al ako radis u neki veci prostor pravilnog oblika bolje ces pokriti prostor sa dve zx5,jer su jace dosta i mnogo bolje bacaju od sx 300,sx300 posle 5-7m samo cvrkuce...

O tonu i kvalitetu zvuka ne moramo ni da pricamo ,naravno u korist zx5!

Mislim da je najbolje za pocetak uzeti ozbiljnu 15+HF i kasnije ipak dodati jos dva suba i onda je prica zavrsena...

E sada pomenuli ste
EV ZX5
FBT maxx6/himaxx60...

Izmedju maxx i himaxx bih uzeo himaxx60,mnogo bolje zvucno radi od maxx6,ozbiljniji su drajveri nego u maxx6.
U max6 je B&C 15hpl76 koja se nije bas pokazala kao sjajna,jer kada se ozbiljno nagazi na basu,desavalo se da pukne membrana...U novijoj himaxx seriji je to reseno tako sto je stavljena ozbiljnija i mnogo bolja 15ica...

EV zx5 vs FBT himaxx60...
Kad se nagaze obe zvuce odlicno,ali prednost FBTja je zato sto i na manjim snagama zvuci odlicno,za razliku od zx5 koja na manjim snagama zvuci mutavao...Sa druge strane drajver u FBTju je veci 2.5" naspram zx5 (nd2) 2"...

Tako da bih se ja ipak odlucio za FBT himaxx60

Od pomenutih aktivnih kutija...

JBL prx615
RCF art 725a
FBT himaxx60a
EV zx5

Sve su dobre,mada ja bih se licno lomio izmedju PRX615 I FBT himaxx60 i verovatno prelomio na JBL,lepsi dizajn i bolji brend...Mada ko zna...

Ipak je najbolji aktivni zvucnik na svetu po meni bez konkurencije RCF TT25A pa bih verovatno u toj situaciji uzeo njega...

POZZ
neshatomic je offline   Reply With Quote