2.hm...bass gitara je ipak instumnet koji sluzi samo sviranje bass-a,mada imam iskustva,a i znam bass klavijaturiste koji sviraju mnogo bolje bass nego sami bass gitaristi.
Mislim da sam svoje stavove veoma konkretno objasnio,jer ne mozete Vi da odsvirate na dirkama,kao sto moze gitarsita,
@ Simkeres
Ovo iznad su vase dve recenice iz prethodnog posta koje jasno pokazuju da ste kontardiktorni u stavovima,ja ne bi dalje komentarisao ovo,a sto rece jedan drugar inace basista "kako on svira bass gitaru ceo zivot sa dve ruke i sad ce neki na klavijaturi da zvuci bolje a svira sa jednom rukom"

zanimljivo zapazanje zar ne?
I jos jedna vasa recenica koja glasi:
I konacno,"svaka pushka je ubojita..."...Volim da cujem dobro sredjen aranzer,i da uzivam u tom soundu,ali definitnivno ne moze da se uporedi ni sa jednim bendom u svakom pogledu.Hvala.
Svaki solidno sredjen aranzer ce zvucati bolje od loseg orkestra,i ne sumnjajte u moje iskustvo sa orkestarskom svirkom...sve je lepo kada se podje od cinjenice da ljudi znaju prvo da sviraju svoj instrument,pa onda da imaju kulturu sviranja sa ekipom i kulturu ponasanja u orkestru,onda to ima smisla i sve se moze uobliciti u pravu sliku,ali sta ako to nije tako? Sta ako bubnjar ne ume da nastimuje bubanj (a upoznao sam ih gomilu),sta ako ne ume da se kontrolise pa lupa i gde treba i gde ne treba? Sta ako gitarista ne ume da se kontrolise,pa ne ume ton da napravi,pa misli da je sam u orkestru....basista takodje,pa na to se nadoveze harmonikas sa "nasiljenim" instrumentom,kad razvuce crevo gostima otpadaju trepavice...itd itd...
Sve je to Kolega relativno i ne postoji bolje niti losije u generalnom smislu...postoji samo nesto sto zasluzuje prelaznu ocenu ili ne zasluzuje,a svakakvi se danas hvataju za instrumente...
Nista lepse od dobrog orkestra ali na zalost jako ih je malo u danasnje vreme...