evo moje skromno misljenje kao balavac
1. Bubanj uvijek akusticni, da ne pricam o prakticnosti, transportu i ozvucivanju bla bla bla
2. E sad... Po meni bas kako za koji zanr... bas gitara, u rock muzici, pop muzici, folk i "turbofolk" muzici, e sad npr. za ciganiju. Ne mogu zamislit neki orkestar koji svira "becku ciganiju" bez yamahe v50 ili motifa xs6

ok je to i s bas gitarom, ali jbg s klavijature on dobija shmek u ovom zanru
3. E gitara vec dobija prednost u svakom zanru, u ciganiji se cak ni ne mora to gledati tako crno-bijelo, jer se gitara i kontra (drajf) s klavijature odlicno poklapaju i nadopunjuju, u ostalim zanrovima ne moram napominjat da se na klavijaturi ne moze manipulirat s nekim "bojama" gitare, kao sto su distorzija ili overdrive, msm moze ali ne toliko vjerno, mada cemo vidit kako ce funkcionirat ove simulacije procesora na kronosu, ali mislim da to nece bit to

ne moze se pitchbenderom vjerno simulirati "zavlacenje", tesko da mozes pravit harmonicse, vjerne riffove ili glideove. Ne nije to to.
Da jos napomenem, ja sam dao malo uzak pogled na ponudjene, jer sam uglavnom opisivao zanrove koje volim i pratim, ali jbg neko drugi ce rec za neke druge i tako se nadopunjavamo