Videti jedan post
Star 22.01.2011, 19:19   #1
pedjajazz
Vredan član društva

pedjajazz's Avatar

Registrovan/a dana: 26.03.2008
Mjesto: Serbia
Downloads: 323
Uploads: 0
Rekao HVALA: 32
Zahvalili mu 41 puta u 34 Postova
Instrumenti: accordion, keyboard, tenor sax, piano & guitar
Interesi: Nakon duge neprofitabilne jazz karijere, interesi su samo tezge i svadbe i punolestva,.......
pedjajazz befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
pedjajazz pošalji poruku preko Yahoo! messengera
Beitrag Puštači fajlova da se obeleže!!!

Poštovane i cenjene kolege muzičari,
Dugo sam razmišljao da li da pokrenem ovaj post, no ipak sam resio da olakšam dušu i kažem svima na forumu sta me muči i nervira.
Muzikom se bavim profesionalno preko 15godina. Zavrsio sam akademiju i radim i kao pedagog, sto za ovu priču i nije bitno,… dok uvek sam paralelno bio i tezgaroš, prvo starogradski harmonikas a zadnjih 7 godina sam iskljucivo klavijaturista.,
Uvek se trudim da skinem pesmu perfektno, uradim poseban solo, improvizaciju, harmonski obogatim, dodam pasaže i jazz fazone kada god to priliči uraditi,…. Kada ukljucim boju gitare, trudim se da sviram kao gitarista, saks kao saksofonista,…itd. Ne mesam babe i žabe, tj. narodnjacke trilere ne ubacujem u rock pesme i obrnuto,…isto vazi i za pevanje,….
Jednom rečju kao svaki zaljubljenik u muziku i live nastup, patim da mi sound bude ne dobar, nego izvanredan, a svirka besprekorna!
Kada me neki kolega oduševi sviranjem, ma koliko djubre bio kao čovek, ja mu kazem muzičar si nema šta, skidam kapu,… Tj. Hocu da naglasim da mi je zvuk, repertoar i sviranje uživo na prvom mestu!!!!!!
I onda tako lepo dok sviram desava mi se da mi gosti od 15 do 77 godina u zadnje vreme sve česce upitaju, kad naručuju:
Imate li tu pesmu?
Kao da moja svirka zavisi iskljucivo od hard diska!!!!
To je jedan od dokaza da 90% ljudi i nema pojma sta sviraš, niti kako zvučiš, niti da li sviras ili pustas proklete fajlove!
Ocigledno je da je najbitnije da znas tekst druge strofe……..
da vidim gitaristu koji peva i svira uz laptop, to i razumem, rado bi on sa bendom radio, ali ko ce to da plati…..
Dok je sve vise klinaca koji celu noc zure u tekst na displeju, i napune hard disk sa Tosetom i Milancetom i pesmama iz naftalina, usput kad ide folspil, pisu poruke na mobilnom,…ili cackaju usi, pa nije ni cudo sto su i prosti ljudi ukapirali da sada je klavijatura kao nekakav kasetofon, koji ima dirke koja sluze za pikslu ili da se stavi mobilni!!!!
Pre para dana sam nacisto odlepio. Svirao sam sam punolestvo, svirao i pevao. Otkacila mi se ruka i bio mi nekako merak pa sam cepao sa tehnikom i zezo se i improvizovao i kad treba i kad ne treba, i onda dodje kod mene picopevac sa recima:
Ej, Ajde pusti mi slike u oku…..
Sekunda je falila da ga nokautiram! Pobesneo sam i rekao sam mu:
Debilu glupi, zar nisi primetio da sve vreme sviram, mamlaze! Prekinuo sam svirku, i napravio sam ogromnu pauzu, da se smirim.
Jednom sam primetio (pre nekih godinu dana), kada je usledila pauza, ukljucio sam ja na korgu demo song, tiho da svira dok je pauza, kad cujem neke matorce za stolom:
Jel sam ti reko da ovo sokocalo samo svira, ima nekakvu memoriju i ovaj samo pusta pesme.
Od tada vise ne pustam demo. A kad me konobar ili gazda upita da pustim, ja im kazem da ja nemam tu klavijaturu sto moze sama da pusta muziku, i da je ovo poseban model za svirace!!!!!
Ja sam svestan da fajlasi nikad ne mogu da zvuce kao mi sto sviramo svaku notu, mada uskoro ce pustati mp3 fajlove, pa ce ispasti za prost narod kasnije da u stvari oni sviraju a mi se foliramo.
Nemam ja nista protiv tih fajlasa (ko zna koja ih je muka i neznanje nateralo da budu One man playback), ali imam predlog da se lepo obeleze sa kakvom nalepnicom i sl… Da ljudi znaju sa kim imaju posla! I da nas postene svirace sto odvajamo svoje slobodno vreme na skidanje i sredjivanje pesme nebi ljudi mesali sa fajlplejerima, a i sta ce im klavijatura,…. Lap top i winamp i kraj price. Evo nisam bio lenj pa sam im napravio i nalepnicu. Odstampajte i nosite svuda sa sobom, gde god radite.

Nije mi zao sto postoje pustaci fajlova, kada god nastupim negde posle fajlplejera ja duplovise nego inace odusevim i goste i gazdu, pa se vise pustac fajlova ne vraca u lokal.
Molim cenjene kolege muzicare da mi daju misljenja o mom predlogu nalepnice za fajlase i da napisu neka slicna iskustva, verujem da ih ima dosta.
Svako ko svira i ne zabusava nije ravnodusan prema tim stvarima.
Grafički Fajlovi
File Type: jpg untitled.JPG (35,7 KB, 117x skinuto)
Highslide JS
pedjajazz je offline