@pedja5379
Ja bi bolje podneo da si pustio midi fajl nego sto si seo na instrument.
Mada, kad bolje razmislim, ti i jesi pustio matricu...

A pored nje i svirao.
Nazalost, ili na nasu srecu, pojavom visoke tehnologije se neke stvari uproscavaju pa i muzika. Ali, ima tu i lepih stvari. Ja sam licno protiv onih koji apsolutno nista ne znaju o muzici a uzimaju pare time sto puste fajl na kompu. Ali, ako ja taj fajl koristim zbog "necega", onda je opravdano. Ima dosta razloga zbog kojih muzicar koji ume da svira koristi fajlove i ne treba takve napadati. I ja sam jedan od njih, ne koristim puno fajlova ali neke stvari jednostavno nisam mogao da uradim sa aranzerom, jbg, nece pa nece... Niti imam toliko ruku, niti bi hteo da taj fajl cepkam i nacepkam na introe i varijacije pa se posle pogubim i ne znam gde mi je sta. Jos jedno, da se fajl sredi kako valja ima posla kao da napravis 10 ritma...

A treba i znanja pa da taj fajl zvuci kako treba. Pa se treba i popiti nesto i razgovarati sa cicama. A ja sam...
Fajl je za klavijaturistu samo obican "ritam" ako tako mogu da ga nazovem. Akorde koji idu mogu da odsviram i cujem ih, pored fajla i sviram sve sto mogu i tu mislim da nema problema.
Btw, da nije te tehnologije, mi sa aranzerima ne bi ni postojali. A to bi bila steta jer ja smatram da je uvek bolje dobar aranzerista koji odlicno peva nego orkestar od 10 clana sa svim zivim instrumentima koji ne znaju da beknu i mikrofoniraju ceo dan.
Ovima sa laptopovima da se nalepnice zalepe, barem ima gde, sa druge strane displeja.
Pozzz