Koliko se ja secam pisano je vec o tome...Crkava zbog loseg kvaliteta komponenata na samoj klavijaturi jer dolazi do velikog zagrevanja...U tome ucestvuje i promena napona struje...Do pre pre nekoliko meseci ajde da kazem i godinu dana skuplji je bio pa800 i dosta njih koji su imali pa1x su doplacivali i uzimali pa800 a sada je obrnuto...Pa1x je skuplji iz razloga sto se pokazao kao dosta pouzdanija klavijatura u radu...Nije nesto mnogo skuplji za nekih 50-100eura
Dodato:
A sto se tice crkavanja rama to nema veze sa punjenjem iste do kraja...Na mom Korgu pa800 je crkla ram memorija a imao sam 40mb slobodnog prostora a i pravilno sam je koristio tako da to ne pije vodu...Desavalo se ljudima da je iznesu iz radnje i da sutra dan vrate pa800 na servis...Moja kolega medjutim nije imao problema vec 3-4 god. kako je koristi,prosla 1000 seta kroz klavijaturu i radi ko sat...Njemu su se pojavili samo tzv mrtvi pikseli na ekranu ali verujem da je on negde zakacio ili se to desilo zbog promene u temperaturi,displej radi ali eto samo ima tu zutu mrlju na ekranu a inace sve radi kao sat...NEMA PRAVILA