Citat:
Originalno postovano od makso68
Ja bih postavio pitanje za nekoliko kolega,koji tvrde da bolje zvuči bas sa klavijature nego sa bas gitare..Naravno,to je relativno,u zavisnosti od kvaliteta svirača.Ali,jeste li ikad čuli dobrog basistu,koji upotrebljava sve tehnike,flat,slap,glisanda,pick,....?
Mislim da su neke od ovih stvari neizvodive na klavijaturi,ili ja bar nisam čuo tako kvalitetnog ˝bas-kontraša˝.Nemam namjeru da pokrećem polemiku,ovo je samo moje mišljenje.Pozdrav!
|
@makso68
Imam potrebu da odgovorim,jer ja sam taj koji svira bass u bendu.
Kolega bass gitara ce da odsvira to sto ste naveli a klavijatura mozda nece,ali iz licnog iskustva znam par kolega bass klavijaturista koji su da kazem"izuzeteno tehnicki nabiflovani"uz kvalitetan sempl bass gitare mogu da zvuce bolje nego pojedini bass gitaristi,a to sam i naveo u prethodnom postu.Ja licno se trudim koliko mogu da mi bass sa klavijature zvuci kao bass gitara, i sa tehnicke strane,a i da proizvede sam sound.Ali generalno je sve to relativna stvar.Zalosno je bilo ranijih godina da su izuzetno dobri bassisti i solo-kontra gitaisti su sedeli kuci,jer nisu mogli da sviraju od bass-kontrasa,a mnooogo tih "bass&kontra klavijaturisti su bili loseg kvaliteta,ali sve zarad jednog tala vise koji ce da medjusobno da podele,i svakog je boleo k***c za kvalitet.Vremena se menjaju,ponovo su bassisti u modi,ali oni kolege poput mene ne ugrozavaju jer ima mesta za sve pod muzicarskim krovom,i bitno je biti na prvom mestu covek,pa onda muzicar.Nazalost neki tako i ne razmisljaju,vec obrnuto.
uzgred pitanje za sve:
da li bi"amadeus band"mnogo bolje zvucao da imaju bass gitaristu u bendu,ili ovako kako jeste?!