Najprostiji nacin je da uzmes lepo papir i olovku i ispises tonove za skalu koju hoces...recimo taj G dur za uzicko kolo. Znaci ispises skalu preko koje se svira. Onda, ako koristis gornju tercu Coarse stavljas recimo na +3 ili +4(ovaj coarse ti odredjuje polustepene iliti polutonove), a ako pravis donju tercu ides u -3 ili -4. Obicno se za durske skale stavlja na 4, a za molske na 3. Ovde probaj da stavis na -4 jer pravis veliku donju tercu (ispravi me ako gresim).
Sad za svaki ton u skali ispises ton VELIKE terce (znaci ako je ton g, pises mu es, ton f, terca des itd..). Fine ti je na +40 (ja sam ga bar tako stavljao posto mi je bilo lakse). Na ovaj nacin si dobio tercu gde je svakom tonu svira velika terca (primer g-h, f-a itd..)...Posto ne sviraju tercu samo velike terce, nego i male, sad podesavas tonove na S.TUNE.
Na papiru ispises kako treba da bude terca, pa samo u S.TUNE doteras tonove koji su male terce, dok velike terce ne diras. I to je to...

Ovo ti pisem iz glave posto sam na poslu i nemoj 100% da me drzis za rec, iako sam 99% siguran da tako ide.