Svaki Soundcraft Fx ima ima ugradjen Lexicon efekt procesor,... koji je Vrh, pogotovu sto se tice reverba,....mada ja konkretno na efx8 koristim studio delay za koji mi hall i ne treba, jer ga u stvari i ima taman koliko treba,... a na pocetku svirke, kada sviram balade, strani pop, i to,... koristim large Hall,....pa posle predjem na delay, zbog tipicnog sounda narodnjackog i da brate odmorim glas,... na sledecem linku mozes cuti sve leksikonove efekte kako zvuce u praksi,.... i to bas na ovim potencijalnim tvojim buducim mikserima,....
http://www.soundcraft.com/products/p...pid=148&eid=27
U svakom slucaju preko aux mozes i sa jamahe dodati po koji efekat,... mada nema potrebe,...
Sto se tice Allen&Heath miksera, on ima sopstvenu fx tehnologiju, koja je takodje ok,... skoro kao kod soundcrafta,... ali ipak ne,.. i podesavanje je komplikovanije,... Najveca prednost Allena je ta sto ima shibere 100mm, sto omogućuje preciznije stelovanje,.. pogotovu u masteru,.... sa dve aktivne kutije i aranzerom i dva vokala u mikseru,.. grafik eq ti i ne treba,.. koji inače oba miksera i nemaju.
Druze ako imas tu lovu u dzepu i ozbiljan si, rekao sam ti već, idi do radnje i probaj,... ali sa tvojim kutijama,... ja bih poneo i moj mikrofon i moju klavijaturu,... oslonio bi se na moje uvce i kraj price! A da kupujes brand,.. kupujes! Obe firme su vrhunske,... lako ces ih i prodati sutra,....ma sve sam ti rekao. Srecno!!!