Videti jedan post
Star 20.02.2011, 11:03   #3
whaddeva
Početnik forumacije!

whaddeva's Avatar

Registrovan/a dana: 20.11.2006
Mjesto: AUSTRALIA
Downloads: 112
Uploads: 0
Rekao HVALA: 4
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: Yamaha Tyros 2 / Roland Fantom G6 / Fender Stratocaster / Fender Mustang III
Interesi: Muzika / Music / Glazba zovi kako god hoces samo da ima melodiju i harmoniju
whaddeva befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@ acekorg E nije to, ja sviram sebi za dusu, MIDI ne koristim osim kad ne mora, (nova pjesma hoce mladenci a meni nikad vise nece trebati ili slicno) ali zbog cega da sviram iz cis ili gis? to sto se pjevac / pjevacica nadimaju da im svirac svira sa crnih tipki? Netje motji Pantitju, nekom Bog da glas i velika pluca pa se deru i uzimaju pare bez dana vjezbe ili skole a ja koji sam stratio dane vjezbajuci da hranim tudje komplekse.... g mol ili gis mol na isto ti dodje ako si normalan a ako ne lako je naci zamjerku....)
Dodato:
@simke, jesi li radio sa Milosem Bojanicem? Ja jesam i znam sta je transpose...
Dodato:
@Simke jednom onako iz seretluka gore navedenom pjevacu ja napravim transpose -01 a sviram kao iz fis mola. Dodje on mene da provjeri prebirem li po "crnim tipkama" pa kad vidje da je tako zagrli me na forspilu i kaze " E bas mi lezi ovaj fis mol, mnogo dobro za moj glas" a ustvari pjeva iz f mola....
eto toliko od mene o transpose, intonacijama, pjevacima, pjevacicama i ostalom.
Pozdrav svima.....
*koliko para toliko i muzike*

Promijenjeno od whaddeva (20.02.2011 u 11:15 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
whaddeva je offline   Reply With Quote