Videti jedan post
Star 08.03.2011, 02:18   #10
Teodor
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 19.02.2011
Downloads: 128
Uploads: 0
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 13 puta u 10 Postova
Teodor befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

evo jos malo pomoci.. Kada budes imao te midije od ritma sto si konvertovao.. ides File>Import>MIDI file
On te pita (bar kod mene) da li zelisa da otpocnes novi projekat, ti ili odbij ili potvrdi, svejedno je i sada ti je midi ucitan u Cubase.. Tu ti se pojave sve trake, vidjeces po kanalima, na kanalu 10 bubanj i tako dalje... to nemoj da mijenjas inace ce da ti se poremeti sve i nece raditi ritam.. Da bi bilo sta prepravljao moras da udjes u edit mode.. Ako zelis samo jednu traku da mijenjas onda je samo kliknes 2x i otvori ti se prozor, kada zavrsis ides na X gore desno, ali ne ovo X da zatvoris kompletan program.. imas jos jedno x ispod.. Ako zelis da izmijenis vise traka odjednom onda kliknes bilo gdje desnim i zadrzis ga i tu ti se pojavi jedan mali meni u kome ti proberes taj pravougaonik isprekidani (drugi po redu) kada si to uradio onda selektujes trake koje zelis da mijenjas(samo prevuces preko njih i one potamne) i onda ides gore na MIDI>open key editor. opet kad zavrsis ides na ovaj donji) i tako udri. Obrati paznju, da ako budes transponovao bubanj traku sve ce da ti se poremeti. Eto.. Ja mislim da ti je ovo otprilike dovoljno za neke manje izmjene na ritmovima i tako to.. Pravljenje ritma ispocetka od nicega je vec druga prica... Pozdrav i srecno!
Teodor je offline   Reply With Quote