Videti jedan post
Star 18.03.2011, 16:01   #4
Beethoven
Odomaćeni član

Beethoven's Avatar

Registrovan/a dana: 15.03.2007
Downloads: 1023
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 105 puta u 92 Postova
Beethoven befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Najmanje radim MIDI uopste pa i u Logic-u ali spadam u prosecne korisnike Logic-a tako da cu ti objasniti ukratko:

Prvo trebas da Logic-u das informaciju koju ce "mahinu" koristiti za reprodukciju instrumenata. Otvoris neki MIDI fajl, ides u Window/Environment. Tu ces pronaci takozvano "kabliranje" tj. povezivanje svega i svacega u Logic-u. To mozes shvatiti kao PATCH u studiju, da se ne zavlacis iza mixera i ne uplices u kablove, imas patch pa tu bodes sta ti treba. E, ovde trebas da povezes Logic sa mahinom sa koje hoces da vuce boje za MIDI. To moze biti klavijatura modul ili bilo sta drugo a moze biti i interni GM Device (kod tebe i mene recimo Apple Quick Time Synth. U Environmentu sa leve strane odaberes MIDI Instrument pa odaberes New/ Internal/ Apple Quick Time Synth. Onda uhvatis mali trougao kod ikone GM Device i povezes ga sa Apple Quick Time Synth-om. I to je sve, MIDI ce se cuti.

Sa leve strane u glavnom prozoru kad uneses MIDI, mozes menjati instrumente, tu ces se posle snaci, kad budes cuo zvuk.

Najmanje radim MIDI i tu sam najmanje obavesten. Nekako mi MIDI nije interesantan, sve se moze sa audijem danas. Pa sa klavijature cu ga ili odsvirati, ili na njenom sekvenceru napraviti nesto. Inace, za MIDI koristim klavijaturu, na njoj mi je najlakse.

Pozdrav pa javi jesi li se snasao.