Drage kolege,vidim da pricate dosta o RAm memoriji i problemu sa njom,Ja imam PA800 vec 3 godine,Italijanska verzija(za slucaj da postoji druga)i u startu sam imao probleme sa njom,desavalo mi se da u sred svirke zablokira i nece da proradi nista,mogu da koristim ritam i boju koju sam prije toga odabrao ali nijedno vise dugme nece da radi niti mogu da promijenim ritam ni boju,ni da koristim prelaze,varujacije...ma nece nista.Covjek gdje sam je kupio zamijeni i stavi novu plocu jer je naravno u garanciji,opet isto...Ubacivao sam O.S i Resuese svaki cas,mucio se maltretirao,ma psovao i Korga i sve zivo.I onda mi jedan covjek fino kaze,posto me pustio da se zestoko izmaltretiram,KUPI TAJ KOREKTOR NAPONA VISE I PAZI JE OD VIRUSA.Mogu vam reci od kad sam ga poslusao radi ko sat,Napominjem da sam zbog napona jednom i sa Rolandom G70 imao slican problem,naime nije htio da pokrene sistem sve dok nije stigao dobar napon,zaboravio da ga prikacim na korektor sa PA800.Tako kolege kad imate problem sa klavijaturama,novijim i sa velikim O.S. prvo provjerite napon da ne bacate pare uzalud.Pozdrav
|