Videti jedan post
Star 22.03.2011, 00:11   #14
zeljko
Banovan!

Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
zeljko befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Sam si odgovorio mislim...Ja kad otvaram kanal u cubase gdje cu da snimam vokal izaberem mono a ne stereo i ipak se cuje poslije na oba zvucnika,sto znaci da je i kod mene izlaz iz miksa stereo L i R i to sve zavisi kako su prikljuci nastimani u cubase...Ne znam na nasem da objasnim ali znam sigurno o cemu pricam.

A na tvoje pitanje..Mislio sam da nisi htio da objasnis covjeku ono sto je pitao i jos i nisi,a i ne moras sto se mene tice,ali bih bio red a ne samo da pitas zasto snimamo u mono.....To mi je ispalo kao zezancija,jer je vec bilo rijeci o tome u drugoj temi i isto si to pitao koliko mogu da se sjetim....Ja mislim da se mi nismo samo razumjeli.

Ja bih ipak zamolio nekoga ko radi u studiju i ko zna to sve tacno da pojasni onako profesionalno sve iz pocetka postupak snimanja kao i sto je postavljac teme postavio pitanje u vezi vokala....Znaci u cubase od ustekavanja mikrofona u miksetu,pa otvaranja projekta u programu,pa trake tj.kanala na kojem snima vokal...mono ili stereo,ekvilajzeri,kompresori,efekti itd.kako i sta......A ne svi pricaju nesto a niko da objasni postupak kompletan i svi pisu nesto skraceno,kao da ne zele da podjele s drugima a brzo se nadju uvrejeni kad mu kazes ono sto mislis i kako u tom momentu ispada iz njihovih postova.....Ja nisam lud da ne znam da treba da bude sve u stereu na dva zvucnika da se cuje ono sto snimam...Toliko i ja znam....Pooozz
zeljko je offline   Reply With Quote