Evo pokusacu da objasnim.
Recimo da pravimo Rumbu…
1- otvorite folder “GW8”, u njemu folder “style”, pa u njemu folder “Rumba” (tu ce se na kraju naci konvertovani style)
2- U Cubase-u snimite ritam kao midi fajl. Najpre snimite dursku verziju. Morate voditi racuna o midi kanalima na kojima se nalaze trake aranzera. Ima to objasnjeno u manualu, u poglavlju “midi”…Ja cu uzeti za primer midi kanal br.10 i tu ce biti bubanj. U Cubase-u otvorite “list editor”za traku koja je usmerena na kanal 10 (midi out ch.10), to je u ovom slucaju bubanj. Tu, u list editoru ukucavate sledece podatke: a) midi cc 0 (BSB) na poziciju 1.1.1.0 b) midi cc 32 (LSB) na poziciju 1.1.1.1 c) Program change (PC) na 1.1.1.2 …. Ovaj redosled je vazan da bi kasnije “style converter” mogao da konvertuje koja boja je u pitanju. Takodje I prvi ton treba pomeriti na 1.1.1.3 …. Ne brinite, ovo su sitne podele takta, tako da se u realnom vremenu necuje kasnjenje. Ovo treba uraditi na svim trakama aranzera.
3- Kad je gotovo u cubase-u, izvozite kao midi fajl format 0 (nula) u onaj folder “Rumba” (vidi pod jedan), sa nazivom midifajla “Rumba_m” (dakle Rumba donja crta m, ovo je jako vazno!)
4- Ponovite korake pod 2 i 3 I snimite molsku varijantu (pod nazivom “Rumba_x”) I Varijantu sedmice (pod nazivom “Rumba_7”)
5- Sva tri midi fajla moraju biti format 0, imati naziv tacno kako sam napisao, I nalaziti se u istom folderu(u nasem primeru folder Rumba)
6- U Style converter se uvozi samo “Rumba_m”, a program automatski povlaci ostale(Zato je vazno da budu u istom folderu)
7- U one kvadratice se upisuje duzina u taktovima. Recimo da sam napravio Samo dve varijacije od po 4 takta, u polja za intro pisem 0(nula), Main1 pisem 4, Main 2 pisem 4, a sve ostalo 0(nula).
8- Pritisnes “Convert” I to je to… ako niste napravili neku gresku, style pod nazivom Rumba se nalazi u istoimenom folderu…ako ste napravili gresku, program ce vam ispisati sta nevalja, pazljivo procitajte, pa ispravite…
Ovo sve kod mene radi, ali promena tempa i takta ne…
|