Ako se ritam za GW8 dobro pripremi u Cakewalku, pod tim podrazumevam da (po meni), 1. traka bude ritam gitara, 2. traka bass gitara, 3. traka patos, 4. se preskace, 5. traka neki drugi instrument( ja sam uglavnom stavljao bongose), 6. se preskace, 7, 8, 9, 10, opet neki drugi instrumenti(ja sam stavljao, posebno daire, fuzz cinele, dobos i bas nogu od bubnja), posle je sve lako. To se snimi kao xxxx_m, xxxx_x i xxxx_7. Otvori se Style konverter upisu se brojevi odredjenim redom i ritam je uradjen. Prednost ovoga je da svaka sledeca prepravka, ubacivanje, menjanje tonova, boja, delova, trazi mnogo manje vremena. A kada se udje u fazon, ritam se moze napraviti za kratko vreme i sto je najvaznije u isto vreme cuti, potpuno isto kako ce izaci na razglas. Time sto se "razbije" garnitura bubnjeva, na pojedine delove(ja ih delim na 5), dobijam mogucnost da za vreme svirke pojacam ili smanjim pojedine komponente, a da ne pricam kako za bas nogu uzmem jednu garnituru bubnjeva, za dobos drugu , za cinele trecu i tako dalje. Meni konverter odlicno radi posao i lako dolazim do bilo kojeg ritma koji pozelim da imam. Da dodam i ovo, ako vam se nekada bas ne svira kolo i zelite da ga cujete u terci sa lepom bass deonicom mozete ga kompletnog snimiti u jednom ritmu(v1, v2, v3, v4).I to nije sve! Mozete u duru staviti jedno kolo, u molu drugo kolo, a u sedmici trece kolo. Tako sam u dva ritma napravio 6 kola, vise iz fazona. Sto se tice demoa, planirao sam da postavim, medjutim smatram da to treba ljudski snimiti, izbalansirati, jer na kompu i razglasu ne mora biti isto. Za sada za to nemam ni vremena, ni volje. Moji ritmovi su sasvim obicni, nista posebni i pokrivaju najveci deo pesama-univerzalni i jednostavni. Posle tih 90-tak uradjenih ritmova ipak sam shvatio "da je lepota u jednostavnosti". Zato mislim da mozda i nisu posebno interesantni da se cuju. Pozdrav!
|